I flere uker har verdenspressen vært samlet utenfor sykehuset i påvente av en kongelig fødsel, og mandag morgen kom meldingen om at Kate hadde ankommet sykehuset. Sønnen eller datteren til prins William og hertuginne Kate blir parets første barn.

Paret meldte på sin hjemmeside mandag morgen at fødselen er i gang:

sz4cb48c.jpg

«Hennes kongelige høyhet hertuginnen av Cambridge er lagt inn på St. Mary's sykehus i Paddington i London, i et tidlig stadium av fødselen. Hertuginnen kjørte med bil fra Kensington Palace til Lido-fløyen på St. Mary's sykehus sammen med hertugen av Cambridge».

Kongehusets biler ble sett ved inngangen på baksiden av sykehuset rundt klokken 6 på morgenen.

Gutt eller jente?

Den nyfødte vil bli den tredje i den britiske arverekken etter prins Charles og prins William, uansett om det blir en gutt eller jente.

Trolig vil det ikke komme noen uttalelser fra slottet før den offisielle kunngjøringen av fødselen. Kilder ved hoffet har sagt at Kate og William ikke vet kjønnet på barnet på forhånd.

Barnets kjønn vil bli offentliggjort ved Buckingham Palace når den nye prinsen eller prinsessen er født.

Buckingham Palacehar aldri bekreftet hva som er termindatoen, og de siste ukene har Storbritannia og resten av verden ventet spent på at fødselen skulle starte.

Kategikk ut i permisjon 13. juni og ble sist sett offentlig to dager senere, under fødselsdagsfeiringen til dronning Elizabeth.

Store forberedelser

Fotografene og fjernsynsteamene har vært på plass lenge. Også ivrige rojalister har ventet utenfor den nyoppussede Lindo-fløyen på sykehuset i mange dager.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene ved sykehuset. En egen parkeringsplass har vært reservert prins William til bruk når fødselen starter, mens det har vært parkeringsforbud for andre pasienter utenfor sykehuset hele juli måned, for å forhindre at det skulle oppstå problemer.

Britiske bookmakere som Paddypower og Ladbrokes har ifølge CNN tatt imot veddemål på alt fra den kongelige babyens fødselsdag til kjønn, navn og hårfarge.