Begge de to damene er døtre av generaler, men befinner seg i hver sin ende av den politiske skalaen. Det er Michelle Bachelet og Evelyn Matthei som skal stå mot hverandre under presidentvalget til høsten.

Bachelets far var lojal overfor Chiles sosialistiske president Salvador Allende, som ble styrtet i et brutalt militærkupp i 1973.

Mattheis far var derimot en del av militærjuntaen som under Augusto Pinochets ledelse styrte Chile med hard hånd i 17 år.

Favoritt

Sosialisten Bachelet, som var president fra 2006 til 2010, regnes som stor favoritt foran valget 17. november.

Matthei, som i dag er arbeidsminister i president Sebastian Pineras høyreorienterte regjering, levnes mindre sjanser som høyresidens kandidat.

Meningsmålinger har tidligere vist at Bachelet nyter over dobbelt så høy anseelse som Matthei.

Deprimert

Høyresiden satte opprinnelig sin lit til Laurence Golborne, men han kastet inn håndkleet i april etter å ha blitt innhentet av fortida i form av en økonomiskandale hos sin forrige arbeidsgiver.

Valget falt deretter på Pablo Longueira, som sto Pinochet nær. Han trakk seg imidlertid uventet denne uka, ifølge sønnen som følge av depresjon.

Økonomen Matthei, som formelt ble utpekt som kandidat av det konservative partiet UDI lørdag, blir dermed den tredje kandidaten høyresiden samler seg om.

Chiles høyreorienterte president Sebastian Pinera, som har ledet landet siden 2010, kan i henhold til landets grunnlov ikke stille til gjenvalg