Første stopp på rundturen er Amman i Jordan. Men høydepunktet blir trolig det planlagte møtet med Bartolomeus, patriarken av Konstantinopel, i Jerusalem.

De to religiøse overhodene møtes for å feire 50-årsjubileet for et møte som bidro til å minske den historiske avstanden mellom den katolske og den ortodokse kirke.

Men det ventes også at paven vil tale den kristen minoriteten i Midtøsten sin sak og bruke all sin innflytelse til å fremme fred blant partene i regionen.

Under rundturen blir han ledsaget av både en muslimsk leder og en rabbi, som var hans personlige venner da han fortsatt var kardinal Jorge Mario Bergoglio, erkebiskop av Buenos Aires.

Pave Frans har på forhånd kunngjort at besøket til Midtøsten kun er av religiøs karakter. Men det faktum at han velger å fly til Vestbredden fra Jordan for å unngå å passere grensekontroller som kontrolleres av Israel, blir godt mottatt av palestinerne, mens det har vakt irritasjon blant israelerne.

Samtidig er mange palestinere kritisk til at paven har planer om å legge ned blomster på graven til Theodor Herzl, grunnleggeren av sionistbevegelsen. Det er første gang en pave gjør det.

Pave Frans skal også be foran Klagemuren i Jerusalem og besøke holocaustmuseet.