Suleiman i dialog med opposisjonen

Egypts visepresident Omar Suleiman holdt søndag et dialogmøte med egyptiske opposisjonsgrupper, deriblant Det muslimske brorskap.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Foruten Det muslimske brorskap deltok sekulære opposisjonspartier, uavhengige juridiske eksperter, næringslivslederen Naguib Sawiris og en representant for opposisjonspolitiker Mohamed ElBaradei i samtalene.

Omar Suleiman hadde lørdag samtaler med flere andre opposisjonsgrupper, der det ble diskutert ulike overgangsordninger frem mot det planlagte valget i september.

Les også

Nervøsiteten stiger i Israel

Egyptere vender tilbake til arbeidet

Egyptiske myndigheter forsøkte søndag å normalisere situasjonen i landet ved å få folk tilbake i arbeid igjen og la banker og butikker holde åpent.

— Vi vil at folk skal gå tilbake til arbeidet og få betalt, og at livet skal vende tilbake til det normale, sier general Hassan al-Roweny i den egyptiske hæren.

Hæren forsøker nå å overtale demonstrantene på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo til å vende hjem, mens myndighetene advarer mot nye demonstrasjoner fordi det kan true stabiliteten og den økonomiske veksten i landet.

Les også

Mubaraks siste sukk

En million turister har reist

Butikker har holdt stengt i opptil tolv dager som følge av demonstrasjonene mot president Hosni Mubarak og hans regime, og dette har gjort det vanskeligere for folk å få tak i varene de trenger.

Samtidig har situasjonen ført til prisvekst på enkelte varer, og en million turister har reist fra landet.

For ei uke siden ble også bankene og børsen stengt, og børsen vil fortsette å holde stengt til og med mandag.

Les også

Maktkampen tilspisses rundt Mubarak

Maktkampen tilspisses rundt Mubarak

Publisert: