Møtet mellom USA og Russland søndag ettermiddag i Paris er resultat av intens diplomatisk aktivitet for å finne en løsning på Ukraina-krisen. Lørdag ble det kjent at det var klart for møtet.

— Avstanden mindre

Ifølge Det hvite hus skal Russlands president Vladimir Putin fredag ha rakt ut en hånd til Barack Obama under en telefonsamtale. Den russiske lederen ville diskutere et amerikansk forslag til en diplomatisk løsning på konflikten.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov har uttalt at avstanden mellom Russland og Vesten om Ukraina-spørsmålet er blitt mindre, og han forsikrer at Russland ikke har planer om å angripe landet.

— Vi har absolutt ingen intensjon om og ingen interesse av å krysse den ukrainske grensen, sier Lavrov i et intervju med russisk fjernsyn.

Ukjent møtested

Frykten for at Russland skal gå til ytterligere annektering av ukrainske områder har økt etter at opp mot 40.000 russiske soldater skal ha blitt utplassert langs den russisk-ukrainske grensen.

Vesten har innført flere sanksjoner mot Russland, rettet især mot personer i Putins indre krets, etter at Russland annekterte den ukrainske Krim-halvøyen i midten av mars.

Hvor i Paris de to utenriksministrene skal treffes, og tidspunkt for hastemøtet, var søndag morgen fortsatt ikke gjort offentlig kjent.

Kerry skal etter planen også delta på NATO-møtet i Brussel tirsdag.