— Vi kan ikke la noe være uprøvd. Vi må se på alle muligheter, opplyser leder for de sivile luftfartsmyndighetene, Azhruddin Abdul Rahman onsdag.

Andamanhavet er den delen av Indiahavet som ligger mellom sørkysten av Myanmar, nordspissen av Sumatra i Indonesia og øygruppen Andamanene og Nikobarene. Området ligger hundrevis av kilometer fra det savnede flyets rute.

Trapper ned

Rahman opplyste ikke noe om søkeområdet blir utvidet som følge av noen konkrete indikasjoner på at flyet befinner seg der.

sza6e0bf.jpg
REUTERS

Samtidig setter Kina inn ytterligere to fly i letingen etter det savnede flyet, mens vietnamesiske myndigheter trapper ned letingen.

Det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet, som forsvant fredag.

— Vi har fortsatt planer om å lete med noen få fly i dag. Mens leting med skip er avlyst, heter det fra den vietnamesiske regjeringen.

Ikke fått svar

Regjeringen sier den har bedt om opplysninger fra Malaysia to ganger uten å få svar.

— Vi informerte Malaysia den vi mistet kontakt med flyet om flyet vi registrerte hadde skiftet retning, men vi har ikke fått svar, sier visetransportminister Pham Quy Tieu.

Sjefen for det malaysiske luftforsvaret avvist onsdag å ha sagt at det ble plukket opp signaler fra savnede flyet fra Malaysia Airlines over Malakkastredet.

Luftforsvaret utelukker likevel ikke at flyet forandret kurs, opplyser general Rodzali Daud.

Malakkastredet

Tirsdag opplyste kilder i det malaysiske forsvaret at det savnede flyet kan ha snudd og fløyet flere hundre kilometer vestover etter at det sist hadde kontakt med sivile luftfartsmyndigheter.

Ifølge Reuters hevdet en kilde i det malaysiske forsvaret at de ved hjelp av radardata har sporet noen av de siste bevegelsene til det savnede flyet til Malakkastredet. Kilden, som står nær etterforskningen, sier at forsvaret har sporet flyet til stredet med radar.

Ulike teorier

— Flyet endret retning etter Kota Bharu, reduserte høyden og fløy til Malakkastredet, sa kilden til Reuters.

Årsaken til ulykken er altså fortsatt ukjent, men malaysisk politi sier de har fire mulige teorier: kapring, sabotasje, teknisk feil eller personlige eller psykiske problemer blant passasjerene eller besetningen.

Tirsdag ble det kjent at de to mennene på flyet som reiste med stjålne pass, ser ut til å ha vært iranere på vei til Nord-Europa for å søke asyl.