Prorussiske demonstranter okkuperte sikkerhetstjenesten SBUs hovedkvarter i den østukrainske byen søndag kveld. SBU opplyser at en antiterrorenhet har avdekket at bygningen er minelagt, og at gislene blir truet med våpen og eksplosiver.

Demonstranter avviser

Demonstranter i Luhansk nekter for at de har eksplosiver og at de holder gisler i bygningen.

— Vi trenger ikke gisler for å få det vi ønsker, sier en av demonstrantene. Han beskriver seg selv som en koordinator bak okkupasjonen av bygningen.

Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov meldte tidligere tirsdag at politiet har pågrepet 70 personer i Kharkiv øst i Ukraina i forbindelse med at de forsøkte å ta kontroll over offentlige bygninger natt til tirsdag.

Stormøte om Ukraina

USAs utenriksminister John Kerry mener russiske agenter blir sendt til Øst-Ukraina for å skape kaos og gi Russland et påskudd til å gripe inn militært.

— Det er klart at russiske spesialstyrker og agenter har vært katalysatorer bak kaoset de siste 24 timene, sa Kerry til kongressmedlemmer i Washington tirsdag.

Russlands og Ukrainas utenriksministre vil delta på et møte med USAs utenriksminister John Kerry og EUs Catherine Ashton neste uke.

Det kunngjorde Unionen tirsdag kveld.

Et slikt møte var tema for en telefonsamtale mellom Kerry og hans russiske motpart Sergej Lavrov mandag.

Hensikten med møtet er å dempe spenningen mellom Ukraina og Russland.

Folkevalgte sloss

Mens russiske og vestlige tjenestemenn anklager hverandre for å trappe opp konflikten, barket folkevalgte sammen i en rasende slåsskamp i Kiev tirsdag.

Det hele begynte med at kommunistlederen Petro Symonenko brukte talerstolen til å anklage høyrenasjonalister for å ha brukt ekstreme metoder for å velte tidligere president Viktor Janukovitsj. Samtidig sammenlignet han metodene med dem som nå brukes av prorussiske demonstranter øst i landet.

To representanter for det høyrenasjonalistiske partiet Svoboda ble så rasende at de dro Symonenko ned fra talerstolen. Symonenkos partifeller kom for å hjelpe, dermed ble det fullt kaos.

Skal diskutere bånd

President Vladimir Putin skal onsdag møte regjeringsmedlemmer for å diskutere Russlands økonomiske bånd med Ukraina, inkludert energi, sier talsperson Dimitrij Peskov.

Ifølge den russiske gassgiganten Gazprom har ikke Ukraina overholdt betalingsfristen for en gassregning på drøyt 13 milliarder kroner.