— Jeg har alltid sagt at det første landet jeg ønsker å besøke, er Norge på grunn av alt det de gjorde for oss da vi opplevde vanskelige tider, forteller fredsprisvinneren i et intervju med den thailandske avisa The Nation.

Suu Kyi, som har tilbrakt 15 av de siste 21 årene i husarrest, ble tildelt Nobels fredspris i 1991. Hun fikk aldri anledning til å reise til Oslo og hente prisen.

— Vi glemmer aldri venner som sto ved vår side da vi hadde det vanskelig, sier Suu Kyi i intervjuet.

Selv om hun har Norge øverst på sin ønskeliste, tør hun ikke å love noe. Eventuelle reiseplaner vil i stor grad avhenge av omstendighetene etter det planlagte valget 1. april, sier hun.

Suu Kyi og hennes Nasjonale demokratiforbund (NLD) skal være med å kjempe i et suppleringsvalg til nasjonalforsamlingen, der det skal deles ut 48 plasser.

Dersom de vinner, er det ventet at Suu Kyi blir opposisjonens leder i nasjonalforsamlingen, som i dag domineres av det militærvennlige Solidaritets- og utviklingspartiet.

President Thein Sein, som overtok i mars i fjor etter det første valget i landet på 20 år, har innledet politisk dialog med Suu Kyi og ryddet vei for at hun skal kunne returnere til politikken.