Skjelvet rammet provinsen natt til lørdag med en styrke på 6,6, ifølge beregninger gjort av US Geological Survey. Kinesiske seismologer mener skjelvet hadde en styrke på 7,0.

Så langt er minst 100 mennesker funnet døde, melder den kinesiske jordskjelvadministrasjonen, ifølge nyhetsbyrået China News Service.

Kraftig

Lørdagens jordskjelv er det kraftigste i Sichuan siden det massive skjelvet i 2008 som krevde minst 70.000 liv.

Skjelvet traff nær byen Ya'an på det såkalte Tibetplatået like etter klokka 8 lokal tid, og rystelsene førte til store jord— og steinskred.

De amerikanske jordskjelvekspertene fryktet umiddelbart store ødeleggelser. «Omfattende ødeleggelser er sannsynlig, og katastrofen har trolig rammet et stort område», heter det i en uttalelse fra US Geological Survey.

Rystelsene skal ha blitt uløst 16 kilometer under jordoverflaten 11 mil nordvest for byen Leshan lørdag. Etterpå var det en rekke etterskjelv.

Soldater bistår

2.000 soldater skal være sendt til området for å bistå i redningsarbeidet, mens statsminister Li Keqiang lørdag var på vei til Ya'an, ifølge kinesiske medier.

En innbygger i byen Chengdu forteller at rystelsene varte i rundt 20 sekunder og at murstein falt ned fra bygningene rundt ham.