- Gi hestekjøttprodukter til fattige

Et forslag å gi feilmerket mat til de fattige får støtte av både den tyske utviklingsministeren og kirken. Opposisjonen i landet mener at forslaget er absurd.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Siden det ble kjent at det ble funnet hestekjøtt i burgere i Irland og Storbritannia i januar, har hestekjøttskandalen bare økt i omfang.

Lørdag bekreftet Frankrike at hestekjøtt som hadde medisiner som potensielt er skadelig for mennesker sannsynligvis har blitt solgt og spist i landet. Samtidig ble det påvist hestekjøtt i italienskprodusert kjøttdeig og lasagne-produkter.

Denne uken kom et forslag fra det tyske regjeringspartiet CDU om å gi feilmerket mat til fattige. Forslaget fikk støtte fra landets utviklingsminister, som påpeker at 800 millioner mennesker i verden sulter, skriver BBC.

— Selv i Tyskland, uheldigvis, er det mennesker som har det økonomisk tøft og som ikke har råd til mat. Jeg mener ikke vi bare kan kaste god mat her i Tyskland, sier utviklingsminister Dirk Niebel.

Opposisjonen har kalt forslaget «absurd» og ser det som en fornærmelse overfor de fattige.

Samtidig får forslaget støtte fra en høytstående representant i den evangeliske kirken i Tyskland.

— Vi som kirke ser med bekymring på kastementaliteten i samfunnet vårt. Det må undersøkes hvordan og om det går an å distribuere disse produktene, sier prest Bernhard Felmberg.

— Å kaste mat som kan konsumeres uten risiko er like ille som å feilmerke, sier han.

Hestekjøttskandalen har ført til omfattende DNA-testing av mat over hele Europa. Mandag trakk matprodusenten Nestle tilbake to produkter fra supermarkeder i Italia og Spania etter at tester viste heste-DNA i produktene. Problemet ble sporet til en tysk leverandør.

Fredag kunngjorde det tyske forbrukerrådet av de hadde funnet hest i 67 av 830 matprodukter de hadde testet.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Tar demonstrasjonene til Bergen

  2. Venner om den drapssiktede 20-åringen: Skal ha endret seg den siste tiden

  3. Lege mener korona-glasset på Stortinget ikke hindrer smitte

  4. Politiet: – Det haglet inn med meldinger

  5. – Norge har nettopp åpnet en ny næring. Anslått verdi: 1000 milliarder.

  6. Vy dropper nattog på Bergensbanen i sommer