Det melder det albanske havnevesenet.

Mennene ble truffet av en kabel som røk etter at den ble sittende fast i en propell, under arbeidet med å taue ferja Norman Atlantic. Planen er at båten skal fraktes til den albanske havnebyen Durres.

– Én mann døde på stedet, den andre døde for kort tid siden mens han fikk behandling av helsearbeidere, sier en talsmann for havnevesenet i albanske Vlorë.

Albanias forsvarsdepartement har kun fått bekreftet ett av dødsfallene. De to mennene var ikke ansatt av det albanske forsvaret. Det offisielle antall omkomne etter ferjeulykken har nå steget til tolv – inkludert de to sjømennene.

Det ble først meldt om 478 passasjerer og besetningsmedlemmer på ferja, men det ble senere knyttet usikkerhet til det nøyaktige antallet. Etter 36 timers redningsarbeid ble det sagt at alle passasjerer var evakuert fra ferja, men mandag sa Italias statsminister Matteo Renzi at 38 personer ikke var gjort rede for.

Sterk vind, dårlig sikt og høye bølger har gjort redningsaksjonen svært vanskelig.

I alt 427 personer var fraktet i sikkerhet mandag, ifølge den italienske statsministeren. Ferjebrannen ville bli etterforsket som en kriminalsak.