Alle de 75 passasjerene og mannskapet på fem slapp uskadde fra hendelsen.

John Chaplin, som er direktør i det norske selskapet TradeWinds, forteller at dekselet over den venstre motoren løsnet da flyet skulle ta av. Piloten bestemte seg for å avbryte turen, men da flyet nærmet seg bakken, eksploderte høyre motor, sier han.

— Da vi gikk ned mot Heathrow igjen, kom det flammer fra den høyre motoren, og fra kabinen kunne vi se en oransje glød der. Folk var forholdsvis rolige til motoren eksploderte, men da fikk de panikk, sier Chaplin.

«Hylte og skrek»

— Vi var på vei til å ta av. I det nesen ble løftet opp, så sa det «pang!» På høyre siden datt hele panelet av motoren, og hvit røyk kom ut. Folk hylte og skrek «brann, brann». Det smalt fryktelig, forteller en av passasjerene, som ikke vil ha navnet sitt på trykk,til VG.

Passasjeren forteller videre at de hørte et nytt smell like før flyet gikk inn for landing.

British Airways opplyser at flyet ble rammet av en teknisk feil og derfor snudde kort etter avgang. Vitner på bakken bekrefter at den ene motoren sto i brann, og at det var kraftig røykutvikling da flyet landet.

— Høyre motor sto i brann. Flyet kom over her, og plutselig endret motorlyden seg dramatisk. Jeg vil si at det var nesten som en eksplosjon, sier Clive Cook tilSky News.

Cook bor under innflygingsruten flyet fulgte og ble øyenvitne til dramaet fra bakken.

I sikkerhet

Flyet av typen Airbus A319 landet trygt, og nødskliene ble tatt i bruk.

— Alle passasjerer og besetningen er blitt trygt evakuert fra flyet, som befinner seg på den nordlige rullebanen, sier en talskvinne fra Heathrow.

Brannvesenet i London opplyser på Twitter at de bisto flyplassens eget brannvesen med å slukke brannen. Begge rullebanene ble stengt etter nødlandingen som skjedde i 9-tiden lokal tid fredag morgen, skriverBBC.

Etter hvert ble den sørlige rullebanen gjenåpnet, mens den nordlige forble stengt. Ifølge Sky News måtte 186 avganger fra Heathrow avlyses som følge av nødlandingen, som skjedde ved innledningen til en nasjonal langhelg, en såkalt bank holiday, i Storbritannia.