"Amfetamin" var rottegift, tenåringer døde

De to tenåringene og deres litt eldre kamerat solgte rottegift som de påsto var narkotika til en 13 år gammel jente og hennes 16 år gamle kjæreste. Deretter sto de rolig og så på at kjæresteparet led en smertefull død.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Nå står de tre narkolangerne for retten i Linz i Østerrike, tiltalt for overlagt drap. Ifølge tiltalen fortalte de det unge paret at de hadde amfetamin å selge, mens pulveret de bød frem i virkeligheten var stryknin, et giftstoff som blant annet brukes mot rotter.

23-åringen som er eldstemann i den tragiske saken, skal dessuten ha forgrepet seg seksuelt på den døende jenta. ýSlike forferdelige overgrep kan ikke gå ustraffet, sa statsadvokat Brigitte Loderbauer da rettssaken ble innledet mandag.

Hun mener å kunne bevise at de tre tiltalte visste at stoffet de solgte, var rottegift og ikke narkotika. Ren pengegriskhet drev dem likevel til å overbevise de unge kjærestene om at stoffet ville gi dem en fantastisk rus.

Allerede noen timer etter den dødelige handelen, forsøkte de tre å selge rottegift til andre unge misbrukere, tilføyde Loderbauer mandag. Saken startet noen dager forsinket, etter at den 23 år gamle tiltalte forsøkte å begå selvmord i fengselet.

(NTB)

Publisert
BT anbefaler

– Nå går mange glipp av Kurt Nilsens jule­konserter i Bergen

– Dette er dramatisk, sier Frank Nes i Bergen Live.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Kun én gang før har en pandemi tatt slutt. Men kan korona dø ut allerede neste år?

  2. Ny smittetopp i Norge

  3. Her var det plutselig «Bybanen forbudt»: – Farlig hærverk

  4. Sykepleier: – Hvis noen sier dugnad, så spyr jeg

  5. Olav Ervik tente over fire millionar: – Unge bør ikkje jobbe som meg

  6. Klima­endringene får skylden for at folk sulter. Nå ber landet nordmenn endre livsstil.