Erna Solberg hedret for internasjonalt arbeid

Statsminister Erna Solberg (H) ble mandag tildelt en pris for sitt internasjonale engasjement av den amerikanske tankesmien Atlantic Council

Publisert Publisert

QUIZ: Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøministe Ola Elvestuen deltok i en Kahoot! på storskjerm i hagen på Moma i natt. Foto: Pontus Höök, NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Som statsminister og som tidligere leder for den norske delegasjonen til NATOs parlamentariske forsamling har hun forsvart transatlantiske verdier og sikkerhet, skriver Atlantic Council.

Solbergs arbeid for å fremme FNs bærekraftsmål, spesielt skolegang for jenter og barn i konfliktområder, og engasjement mot havforurensning blir nevnt i begrunnelsen.

Den globale landsbyen

I sin takketale forsvarte Solberg internasjonalt samarbeid og globalisering og uttrykte bekymring for at det blir satt opp en falsk motsetning mellom det globale og det lokale.

– Vi er alle del av den globale landsbyen, sa hun.

– Man må forstå at vi ikke kan unngå konsekvensene av klimaendringer, pandemier, konflikter eller lidelse som skjer i andre deler av landsbyen, understreket hun videre.

Tre priser

Global Citizen Award er en anerkjennelse av enkeltmennesker som har bidratt til å styrke det transatlantiske forholdet på en eksepsjonell og særegen måte. Atlantic Council deler i år ut prisen til tre personer. De to andre er Argentinas president Mauricio Macri og den tyrkiske forretningsmannen Hamdi Ulukaya, som blant annet har engasjert seg for å hjelpe flyktninger.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Slik skal Norge bekjempe rovfiske og havplast

  2. Solberg: – Viktigere med amerikanske soldater på norsk jord

  3. Selvkritisk Solberg klarte ikke å roe ned Stortinget

  1. Erna Solberg
  2. Utenrikspolitikk