Marsjerte over hele Europa

20.000 i London, 30.000 i Barcelona, 30.000 i Paris.

Publisert Publisert
  • NTB
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Flere tusen mennesker marsjerte under palestinske flagg mot Det hvite hus i Washington lørdag til støtte for palestinerne på Gazastripen. Også i Europa var det store protester.

Ifølge arrangørene var det 10.000 mennesker som deltok i demonstrasjonen i Lafayette-parken over gata for Det hvite hus.

Les også: Trapper opp krigen

Demonstrantene ropte slagord mot Israel og til støtte for palestinerne mens de marsjerte forbi kontorene til avisa Washington Post og selskapene Caterpillar og Lockheed Martin.

— Viktigste noensinne

  • Det er mange unge med her. Vi føler dette er en av de viktigste demonstrasjonene for Palestina noensinne i USA, sa Eugene Puryear, som koordinerte demonstrasjonen som koalisjonen Act Now to Stop War and End Racism (ANSWER) sto bak.

Flere titall busser med demonstranter kom fra New Jersey og minst sju fra New York.

I Oslo førte demontrasjonene nok en gang til opptøyer. Spesielt fikk hovedstadens McDonald's-restauranter føle demonstrantenes vrede.

Flere tusen deltok også i demonstrasjoner mot Israel i flere canadiske byer og i Mexico by.

I en rekke land i Europa var det også demonstrasjonene, de største i Paris og London. Flere steder tok fredelige demonstrasjoner en voldelig vending utover dagen, blant annet i København der 78 mennesker ble arrestert.

Opprørspoliti ved ambassaden

I London sto opprørspoliti mot rundt 20.000 demonstranter utenfor den israelske ambassaden, mens det i Paris var 30.000 mennesker som marsjerte. I mange andre franske byer var det også protestmarsjer.

Les om konfliktens bakgrunn:

«Et løfte fra Gud»

I Tyskland deltok rundt 40.000 mennesker i demonstrasjoner over hele landet. Den største var i Duisburg, der en tyrkisk islamsk gruppe sto bak.

I Berlin gikk 8500 mennesker, de fleste palestinere, i et demonstrasjonstog fra Alexanderplatz til hovedbanestasjonen. Hundrevis av politifolk var utplassert langs ruta, og flere Hamas-flagg ble beslaglagt.

Også i byer som Milano, Lyon, Marseille og Edinburgh. I Barcelona møtte 30.000 fram for å kreve at den spanske regjeringen støtter en våpenhvile og stanser all handel med Israel.

Har du spørsmål om Midtøsten-konflikten? Se hva eksperten svarte i nettmøte.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Falsk SMS utløste angrep

  2. Setter inn reservene

  3. - Snart slutt på Gaza-operasjonen

  4. Tåregass og opptøyer i Oslo

Foto: REUTERS/SCANPIX

Foto: AP/SCANPIX

Foto: REUTERS/SCANPIX

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN