Al-Sayassah-avisen siterer torsdag feltmarskalken på at han ikke har noe annet valg enn å høre på det egyptiske folks krav om at han må stille som kandidat i presidentvalget, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Sisisto i spissen da militæret avsatte den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi i fjor sommer, og har lenge vært storfavoritten til å bli landets neste president.

Regjeringsrokade

Egypts statsminister Hazem el-Beblawi varslet lørdag endringer i regjeringen, som kan bane vei for hærsjefens vei mot presidentstolen.

Rokaden i regjeringen vil blant annet omfatte forsvarsdepartementet, meldte den privateide egyptiske avisen Al-Masry Al-Youm

For å kunne stille til valg måSisii henhold til loven trekke seg både fra stillingen som forsvarsminister og fra aktiv tjeneste i de væpnede styrkene.

Ble forfremmet

Sisi ble nylig forfremmet fra general til feltmarskalk, den høyeste rangen i det egyptiske militærhierarkiet. Forfremmelsen styrket antakelsen om at Sisi planla å pensjonere seg fra hæren og stille til valg som president.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for valget, men det er ventet at det vil bli holdt i løpet av de neste seks månedene.

Sisier voldsomt populær blant dem som støttet kuppet mot Mursi og blant mange egyptere som ønsker ro og ordnede forhold etter tre år med kaos. (NTB)