Russisk pilot berget av spesialstyrker i Syria

Den ene av de to russiske flygerne fra flyet som Tyrkia skjøt ned i grenseområdet mot Syria, er i god behold på den russiske flybasen i landet, ifølge Russlands forsvarsminister.

STYRTER: Skjermbilder fra en video som skal vise det russiske kampflyet som tar fyr og krasjer i fjellområdet nord i Syria etter å ha blitt skutt ned tirsdag formiddag.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Begge pilotene skjøt seg ut av flyet da det ble skutt ned tirsdag formiddag. Den ene skal ha blitt drept av opprørere. Den andre flygeren ble ifølge forsvarsminister Sergej Sjoigu frigitt av russiske og syriske spesialstyrker.

— Operasjonen endte vellykket. Den andre piloten er brakt til vår base. Han er i live og i god behold, sier Sjoigu til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Det russiske Su-24-flyet ble skutt ned av tyrkiske F-16-fly på patrulje etter at det angivelig skal ha krenket tyrkisk luftrom. Russland hevder på sin side å kunne bevise at flyet hele tiden befant seg på syrisk side.

Russlands ambassadør i Frankrike sa tidligere onsdag at den andre flygeren ble plukket opp av den syriske hæren.

En amerikansk tjenestemann sier til nyhetsbyrået Reuters onsdag at flyet trolig var i syrisk luftrom da det ble skutt ned av NATO-medlem Tyrkia, etter at det tidligere passerte over Tyrkia.

Russland har i snart to måneder ført en massiv luftkrig mot opprørere som kjemper mot president Syrias Bashar al-Assads regime.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Forsvarer nedskyting av russisk kampfly

  2. Russland: Flyger drept etter nedskyting av kampfly

  3. Stoltenberg: - Nato står sammen med Tyrkia

  4. - Putin under press kan bli farleg

  5. Russland-forsker: - En ekstremt skummel og farlig situasjon

  6. Putin: Som å bli dolket i ryggen

  7. Russisk kampfly skutt ned ved Syrias grense til Tyrkia

BT anbefaler

Usikkert når de evakuerte kan flytte hjem

Brannvesenet rykket massivt ut til en storbrann i Godvik fredag kveld. Ingen personer skal være skadet.

LES SAKEN