Flere kilder opplyste først at partene snart ville være klare til å undertegne en våpenhvileavtale, men så kom kontrabeskjeden.

— Det er ingen gode nyheter fra forhandlingene så langt, sa Ukraians president Petro Porosjenko etter 14 timer med samtaler.

Samtidig sier ledere for separatistene i Øst-Ukraina at de ikke kommer til å skrive under på noen avtale. De krever at de ukrainske styrkene må trekke seg ut av byen Debaltseve, der det har vært flere sammenstøt de siste dagene.

Utkast

Partene skal ha utarbeidet et utkast til avtale, som ifølge nyhetsbyrået Tass inneholdt 12-13 punkter for fred i Øst-Ukraina. Blant punktene, var en våpenhvile som skulle tre i kraft innen 48 timer, ifølge nyhetsbyrået Ria.

— Angela Merkel og François Hollande hjelper oss mye, men det er en vanskelig situasjon, sier Porosjenko om samtalene hvor også Russlands president Vladimir Putin deltar.

Hollande har avlyst sine planlagte møter i London torsdag på grunn av de pågående forhandlingene.

Nerver

Forhandlingene startet med et kort håndtrykk mellom Putin og Porosjenko onsdag kveld, og har pågått siden. I morgentimene foregikk forhandlingene med kun de fire statslederne i rommet, uten at rådgiverne deres var til stede, ifølge nyhetsbyrået AFP.

— Alle gjesper, men de krangler fortsatt, sa en kilde tett på en av delegasjonene.

Porosjenkos rådgiver Valerij Tsjalij beskriver samtalene som nervepirrende.

— Vi burde ikke dra herfra uten en avtale om en uforbeholden våpenhvile. En nervepirrende kamp pågår, skrev rådgiveren i en Facebook-melding på natten.

Mange drepte

En kilde i den ukrainske delegasjon hevdet tidlig onsdag kveld at de fire landenes toppledere var enige om en felles erklæring der de støtter Ukrainas uavhengighet og territorielle integritet. Det er imidlertid ikke blitt bekreftet av andre kilder.

Konflikten mellom prorussiske opprørere og ukrainske regjeringsstyrker har ifølge FN kostet 5.300 mennesker livet og drevet halvannen million på flukt.