Mintes Thomassen i Stortinget

Stortingspolitikere og kolleger i Stortingets presselosje var grepet av sorg under minnestunden tirsdag for den drepte Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

– Drapet på Carsten Thomassen er et anslag mot oss alle i den frie verden, og mot vår rett til å vite hva som skjer, sa stortingspresident Thorbjørn Jagland i sin tale.

Alle de parlamentariske lederne, Stortingets presidentskap, statsminister Jens Stoltenberg, en rekke stortingspolitikerne og kolleger i Stortingets presselosje søkte tirsdag ettermiddag sammen, for å sørge over tapet av Carsten Thomassen.

Også Thomassens samboer og hans to døtre var til stede under minnestunden.

– En kvalitetsjournalist

Thomassen var styremedlem i Stortingets presselosje og godt kjent blant politikerne. Flere fremhevet hans kvaliteter som journalist.

– Han var i en egen klasse i utenriksjournalistikken. Alltid godt forberedt, kunnskapsrik og sannhetssøkende. Jeg vil huske mange gode samtaler og mange krevende intervjuer, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin tale.

En beveget leder av Stortingets presselosje, Kjetil B. Alstadheim, fastslo at norsk presse har mistet en viktig journalist, og at losjen har mistet en kjær venn og en god kollega.

– Carsten var en kvalitetsjournalist. Men han gjorde aldri noe stort nummer ut av det, sa Alstadheim.

Thomassens sjef i Dagbladet, Anne Aasheim, fortalte om et uvirkelig døgn for Dagbladets redaksjon.

– Sjokk, vantro og avmakt har preget våre lokaler, sa hun, og takket Thomassen for hans innsats for avisen gjennom ni år.

Politikere i sorg

Politikere fra alle partier er sjokkert over det som har skjedd og uttrykker sorg over drapet.

– Det er først og fremst det tragiske i situasjonen vi stopper opp for, sier Venstres leder Lars Sponheim.

– Drapet gjør sterkt inntrykk på oss alle. Vi lærte Thomassen å kjenne som en dyktig og hyggelig journalist, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen sier til at det som har skjedd er forferdelig tragisk og at mange føler sorg.

– Det er dypt tragisk og kom som et sjokk på oss alle. Han var blant de beste journalistene i norsk presse med stor integritet og etterrettelighet. For mange av oss var han også en venn sier parlamentarisk leder i Sosialistisk Venstreparti Inge Ryan.

– Meldingen om drapet har gått sterkt inn på oss alle i det politiske miljøet, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Påvirker ikke politikken

Samtidig med sorgen understreker politikerne at Norge ikke må la seg skremme av terrorister til å endre Afghanistan-politikken.

– Vi må ikke bukke under for slike terroraksjoner, understreker Siv Jensen.

– Det er ingen grunn til å forandre på vårt militære nærvær i Afghanistan. Vi må fortsatt stå opp mot den slags terror. Det er ingen grunn til å gjøre noe annet, sier Erna Solberg.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Fortsatt alvorlig for UD-ansatt

  2. Journalister i sorg

  3. Kjempet for kollegaens liv

  4. Utenriksministeren opprørt

  5. Dagbladets journalist døde

  6. – Det var blodspor overalt

SAMLET I SORGEN: Alle de parlamentariske lederne, Stortingets presidentskap, statsminister Jens Stoltenberg, en rekke stortingspolitikerne og kolleger i Stortingets presselosje søkte tirsdag ettermiddag sammen, for å sørge over tapet av Carsten Thomassen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

HOLDT TALE: ¿ Jeg vil huske mange gode samtaler og mange krevende intervjuer, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin tale. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.