Redningsfartøyet har også 28 overlevende om bord. Disse ventes å bli tatt med videre til Italia.

Mange flere fryktes omkommet. Selv om et nøyaktig tall på hvor mange som var om bord trolig aldri vil bli kjent, har én overlevende fortalt at det var 950 mennesker om bord i båten som kantret utenfor den italienske øya Lampedusa lørdag.

Flyktningkatastrofe

En tjenestemann i Maltas redningsoperasjon sier til journalister mandag at en patruljebåt har funnet en livvest og private eiendeler.

— Dette kan ikke fortsette, sier Maltas statsminister Joseph Muscat til avisen Times of Malta.

Muscat forventes å møte sin italienske motpart Matteo Renzi i Roma senere mandag for å diskutere hendelsen, som igjen har satt søkelys på hva EU kan gjøre for å forhindre flyktningkatastrofen i Middelhavet, der trolig over 1.600 båtflyktninger på vei til Europa har mistet livet hittil i år.

- Skamfullt

Europeiske land er skyldige i å la hundrevis av flyktninger dø i Middelhavet, mener grunnleggeren av Leger Uten Grenser og Frankrikes tidligere utenriksminister Bernard Kouchner.

— I denne sammenhengen er Europa skyldig i å la være å hjelpe personer i fare. Det er skamfullt, sier Kouchner til den franske avisen Le Parisien mandag.

— Fremfor alt, la oss kaste en livbøye til alle menneskene som drukner ved å sette inn en europeisk redningsflåte for de 28 medlemmene av EU. Én redningsbåt for hvert land, sier han.

Så mange som 900 flyktninger fryktes omkommet etter at båten de var i forliste i Middelhavet i helgen.