«Siem Pilot» berget i land 785 nye båtflyktninger

Lørdag morgen ble ytterligere 785 båtflyktninger i Middelhavet reddet og satt i land i Italia av det norske skipet «Siem Pilot». Ombord var 27 små barn.

Publisert Publisert

SICILIA: Lørdag morgen ble ytterligere 785 båtflyktninger i Middelhavet reddet og satt i land i Italia av det norske skipet Siem Pilot. Migrantene ble plukket opp av tre italienske kystvaktskip, brakt om bord i det norske skipet og satt i land i Palermo på den italienske øya Sicilia lørdag morgen. De fleste av dem oppgir å være fra Eritrea. Foto: SCANPIX/Kripos

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Migrantene ble plukket opp av tre italienske kystvaktskip, brakt om bord i det norske skipet og satt i land i Palermo på den italienske øya Sicilia lørdag morgen. De fleste av dem oppgir å være fra Eritrea.

Lørdag morgen ble blant annet 27 små barn reddet og satt i land i Italia av det norske skipet Siem Pilot. Foto: SCANPIX/Kripos

Aldri tidligere har skipet hatt så like mange migranter om bord på en gang, ifølge Kripos.

Les også:

Les også

«Siem Pilot» reddet 286 båtflyktninger

— Det er krevende å ha ansvar for så mange mennesker, men det har heldigvis ikke vært noen alvorlig skadde eller alvorlig syke om bord, sier styrkesjef Erling Olstad.

Tusenvis reddet

Lørdagens oppdrag var det femte redningsoppdraget for «Siem Pilot». Totalt har mannskapene brakt i land 2709 migranter siden skipet ble en del av Operasjon Triton i juni.

Les også:

Les også

Siem Pilot overleverer 400 migranter i Catania

Til VG sier Olstad at den siste gruppen med flyktninger ble plukket opp av de italienske kystvaktskipene 23. juli

— De beskriver at de har vært ute i båt i litt over et døgn, og dro ut fra Tripoli, men vi vet ikke helt hvilke båt de har vært i, da vi ikke fikk noen opplysninger om det fra de italienske skipene. Hoveddelen kommer fra Eritrea, men det er også migranter fra blant annet Syria, Bangladesh og Nigeria, sier han.

Fra Tripoli

Tall fra FN viser at minst 150.000 flyktninger har kommet over Middelhavet så langt i år, en dobling fra i fjor.

Les også:

Les også

Norsk skip reddet 770 flyktninger i Middelhavet

I april mistet 800 mennesker livet da båten de var i, sank på vei fra Libya til Italia. Bare 24 døde ble funnet etter ulykken.

Ulykken førte til at EU trappet opp redningsarbeidet i Middelhavet. Den norske regjeringen bestemte samtidig at Norge skulle bidra i operasjonen.

I tillegg til Siem Pilot skal en norsk redningsskøyte komme på plass øst i Middelhavet i august.

Publisert

Les mer om dette temaet