Mannen ble oppdaget torsdag av to lokale da den vesle båten hans grunnstøtte på et rev, forteller den norske antropologistudenten Ola Fjeldstad.

— Tilstanden hans er ikke god, men han blir bedre, sier nordmannen, som er i området i forbindelse med et forskningsprosjekt.

Mannen hevder ifølge Fjeldstad at han og en venn satte ut fra Mexico i september 2012 med kurs for El Salvador. Vennen skal ha omkommet på havet for flere måneder siden.

Mannen snakker kun spansk og sier han heter Jose Ivan.

— Båten er skikkelig oppskrapet og ser ut som om den har vært i vannet i lang tid, sier Fjeldstad på telefon til nyhetsbyrået AFP.

Ivan skal ha fortalt nordmannen at han spiste skilpadder, fugl og fisk for å overleve, og at han drakk skilpaddeblod da han gikk tom for regnvann.

Fortellingen kan virke utrolig, men er langt fra enestående. Også i 2006 ble en mexicansk båt funnet ved Marshalløyene, den gang med tre overlevende om bord. De hadde vært på sjøen i ni måneder.

Øyboerne som fant Ivan, tok ham med til hovedøya på atollen Ebon. Der finnes det én telefonlinje, men ingen internettforbindelse. (NTB)