— Vi vil ikke sette noe i bevegelse, men vi kommer definitivt til å reagere meget strengt mot enhver oppfordring til vold eller svart terrorisme fra Brorskapets ledere og dets tilhengere. Vi lover å beskytte fredelige demonstranter, uavhengig av deres tilknytning, sier en kilde i hæren til nyhetsbyrået Reuters torsdag kveld.

Må «føye seg»

Han legger til at Brorskapet har 48 timer på seg til å «føye seg». Hæren sa tidligere torsdag at den vil endre sin strategi for å håndtere «vold og terrorisme», dagen etter at landets forsvarssjef oppfordret til massedemonstrasjoner fredag.

Det muslimske brorskap har gjentatte ganger avvist invitasjoner fra landets mye makthavere om å delta i overgangsregjeringen og krever at Mohamed Mursi blir gjeninnsatt som president.

USA advarer hæren

Det hvite hus ber den egyptiske hæren vise «maksimal varsomhet» og å gjøre alt den kan for å forhindre sammenstøt mellom demonstranter.

Josh Earnest, talsperson for Det hvite hus, sier at USA er svært bekymret for «enhver retorikk som bidrar til å hisse opp stemningen».

Uttalelsene faller etter at den egyptiske hærsjefen, general Abdel Fattah al-Sisi, oppfordret egyptere til å gå ut i gatene for å vise sin støtte til militæret.