Charles Falconer, med tittelen Lord Falconer of Thoroton, tviler på hvor alvorlig det er at generelle opplysninger om metodene til amerikanske og britiske etterretningsorganisasjoner er blitt offentliggjort.

— Jeg er skeptisk til hvorvidt avsløringene om det store bildet nødvendigvis har gjort den skaden som det blir hevdet, sier Falconer i et intervju med avisa The Guardian.

Et høyt antall personer knyttet til ulike sikkerhetstjenester kan ha hatt tilgang til de samme opplysningene som varsleren Edward Snowden. Ifølge Falconer kan opptil 850.000 mennesker ha hatt tilgang til informasjonen.

Ledere for de britiske etterretningstjenestene MI6, MI5 og GCHQ har hevdet at Snowdens avsløringer er det største tilbakeslaget de har opplevd på en generasjon. Falconer mener det var urealistisk å tro at informasjonen som nå er lekket, kunne holdes hemmelig.

Han tviler også på om lovreguleringen av etterretningstjenestene har holdt følge med den teknologiske utviklingen, som har muliggjort massiv overvåking av internett. Reguleringen i Storbritannia bør derfor strammes inn, mener Falconer, som tidligere var leder for Overhuset.

Mange av opplysningene fra Snowden er blitt offentliggjort av The Guardian, og Falconer misliker sterkt at avisa er blitt framstilt som «en statsfiende».