Nice-angriper sendte sms til mulige hjelpere

31-åringen som drepte 84 mennesker i Nice, sendte rett før lastebilmassakren en tekstmelding om våpen, ifølge flere medier. Seks personer avhøres nå i jakten på svar.

Publisert Publisert

GJERNINGSMANNEN: Den 31 år gamle tunisiske lastebilsjåføren drepte 84 mennesker da han kjørte det 19 tonn tunge kjøretøyet inn i folkemengden som feiret den franske nasjonaldagen på strandpromenaden i Nice torsdag kveld. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Over 200 etterforskere jobber med å identifisere mottakerne av de kryptiske tekstmeldingene, opplyser en politikilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

En annen kilde sier til AFP at Mohamed Lahouaiej-Bouhlel i en sms uttrykte «tilfredshet over å ha anskaffet en 7,65 mm pistol og diskuterer våpenforsyninger». Meldingen ble sendt rett før massakren, ifølge kilden, som sies å være tett på etterforskningen.

Vedkommende opplyser videre at lastebilføreren tok bilder av seg selv bak rattet og delte dem via sms. 31-åringen ble skutt og drept av politiet etter å ha meid ned flere hundre mennesker Promenade des Anglais på Frankrikes nasjonaldag 14. juli.

«Jeg har utstyret»

Også flere franske medier melder om sms-er fra tunisierens telefon. Ifølge nyhetskanalenBFMTVsendte Lahouaiej-Bouhlel en sms med følgende beskjed: «Kom med flere våpen, kom om fem». Meldingen ble ifølge TV-kanalens kilder sendt til en av personene som nå er pågrepet.

Søndag melder også lokalavisaNice-Matinom en kryptisk sms som 31-åringen skal ha sendt før han drepte minst 84 mennesker på strandpromenaden i Nice torsdag kveld. I denne tekstmeldingen sto det ifølge avis: «Det går bra, jeg har utstyret».

Politiet sporet angivelig mottakerne av sms-en til en leilighet i Nice, men der fant de ingen våpen.

Les også:

Les også

- Mann og kvinne pågrepet etter Nice-angrep

Albansk par pågrepet

Totalt seks personer som i løpet av helgen er blitt pågrepet, satt søndag fortsatt i avhør.

Blant dem er en albaner som mistenkes for å ha levert pistolen 31-åringen brukte til å skyte mot politiet under lastebilangrepet. Han ble pågrepet søndag sammen med en albansk kvinne. Det albanske paret skal i likhet med de fire andre ha tilknytning til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

Søndag kveld melder fransk politi at de har pågrepet enda en person i kjølvannet av Nice-massakren, ifølge nyhetsbyrået APs kilde ved påtalemyndighetens kontor, som har ansvar for nasjonale antiterroretterforskninger.

Vedkommende er en 37 år gammel mann fra gjerningsmannens omgangskrets, melder AP.

Til sammen er dermed åtte personer pågrepet i saken. Gjerningsmannens kone, som han var separert fra, er løslatt etter å ha sittet i avhør i to dager.

Fraseparert kone løslatt

Ifølge en ikke navngitte politikilde kjørte Lahouaiej-Bouhlel til Promenade des Anglais med den leide lastebilen to ganger i dagene før angrepet.

Den samme kilden sier at politiet har avhørt hundrevis av mennesker de to siste dagene. Politiet sier også søndag at enkelte vitner har fortalt at angriperen nylig ble religiøs.

Det er ikke funnet konkrete bevis som knytter den 31 år gamle tunisieren til ekstrem islamisme og grupper som IS, men søndag opplyste en ikke navngitt politimann at enkelte vitner har fortalt at angriperen nylig var blitt religiøs.

Les også:

Les også

Angela (72) vil berre vekk frå Nice

— Drakk og røykte

Venner og familie av 31-åringen har beskrevet ham som en som drakk, røykte, sjekket opp kvinner og aldri gikk i moskeen, samt at han hadde hatt psykiske problemer i flere år.

Frankrikes innenriksminister sa lørdag at det er snakk om et angrep der angriperen tilsynelatende ble radikalisert svært fort, mens statsministeren tidlig uttalte at 31-åringen trolig var knyttet til radikal islam.

Minst 84 mennesker ble drept i angrepet, og minst ti av dem var barn. 85 personer er fortsatt innlagt på sykehus. For 18 av dem, deriblant ett barn, er tilstanden fortsatt kritisk, opplyste helsedepartementet søndag.

Søndag formiddag var kun 35 av ofrene offisielt identifisert. Myndighetene ønsker å forsikre seg om at opplysningene de går ut med et helt riktige.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Her er årsakene til at Frankrike rammes av terror igjen og igjen

  2. Blomar for levde liv

  3. - Jeg er glad for at vi kan være sammen