- Fredssamtaler viktige for Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at de kommende samtalene mellom Israel og palestinerne er livsviktige for Israel.

Publisert Publisert

FREDSSAMTALER: Palestinske og israelske forhandlere skal møtes i Washington. - Gjenopptakelse av fredsprosessen er en livsviktig strategisk interesse for staten Israel, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Kommentaren kommer etter at begge sider fredag ble enige om å legge grunnlag for nye fredssamtaler.

— Gjenopptakelse av fredsprosessen er en livsviktig strategisk interesse for staten Israel, sier Netanyahu i en uttalelse.

Les også

- Beste mulighet siden Oslo-avtalen

— Det er viktig i seg selv å prøve å få slutt på konflikten mellom oss og palestinerne, og det er viktig på grunn av utfordringene vi står overfor i Iran og Syria, tilføyer Israels statsminister.

Netanyahus bemerkninger er de første som er blitt kjent offentlig etter at USAs utenriksminister John Kerry fredag kveld erklærte at palestinske og israelske forhandlere skal møtes i Washington for å gjenoppta samtaler.

Netanyahu sa også hva han mener er Israels to sentrale mål med samtalene.

— Å hindre en to-nasjonal stat som vil sette den jødiske statens fremtid i fare, og å hindre opprettelsen av enda en Iran-støttet terroriststat innenfor våre grenser.

Justisminister Tzipi Livni, som skal være Israels hovedforhandler, sa lørdag til den private TV-kanalen Channel 2 at samtalene vil begynne uten forhåndsbetingelser.

— Alt vil være på bordet, sa hun.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Obama ber Israel om å gjenoppta fredsforhandlingene