En mann som åpnet ild inne på basen er bekreftet død. Det er umiddelbart ikke kjent om gjerningsmannen er blant de tolv som nå blir meldt drept.

Ytterligere to gjerningsmenn kan ha vært involvert i skytedramaet ved hovedkvarteret til NAVSEA mandag morgen, opplyser politiet. Det skal dreie seg om to menn, en av dem en hvit mann i militærlignende klær. Den andre mannen politiet anser for å være en mulig gjerningsmann, hadde angivelig på seg olivenfargede klær.

Unnslapp

En som unnslapp med livet i behold var Tim Jirus, en offiser i marinen som jobbet i fjerde etasje i bygning 197. På vei ut av bygningen ble en kollega skutt rett ved siden av ham. Han ble livredd og løp i retning en gruppe vektere som hadde tatt tilhold bak politibiler som hadde rykket ut.

— Jeg løp for livet, sier han ifølge Washington Post.

Han klarte å klatre over et høyt metallgjerde og ned på bakken. Deretter fortsatte Jirus å løpe.

— Jeg var bare heldig. Han jeg sto ved siden av, var kortere enn meg. Det var to skudd. Han ble truffet, men ikke jeg, sier han.

Panikk

En bevæpnet mann startet ifølge øyenvitner Associated Press har snakket med, å skyte fra fjerde etasje i en av bygningene og ned mot en kantine.

Øyenvitnet Patricia Ward forteller at hun hørte tre skudd og forteller om den dramatiske flukten ut av bygningen.

— Alle hadde helt panikk i starten. Folk bare løp og løp og løp, sier Ward som satt i kantinen da skytingen begynte.

Todd Brundidge jobbet i bygningen og forteller at de var i ferd med å hjelpe folk å evakuere da en mann kom inn i gangen og begynte å skyte.

— Jeg så ansiktet hans. Han så seg rundt og skjøt. Vi var heldige ettersom han var en dårlig skytter, sier han ifølge Washington Times.

Flere døde

Washington Hospital Center har tatt imot tre sårede. Ingen av disse er livstruende såret. Ifølge overlege Janis Orlowski er det flere sårede på stedet.

— Vi forstår det slik at det er personer på stedet som ikke vil bli fraktet til sykehuset fordi de er døde.

- De var patrioter

President Barack Obama opplyste på en pressekonferanse i Washington mandag ettermiddag norsk tid at han vil jobbe for å forhindre lignende hendelser i fremtiden.

— Dette dreier seg om nok en større skyteepisode, og denne gangen i vår hovedstad. Målet var både militære og sivile som kom på jobb for å beskytte oss. De var patrioter. De kjente til faren ved å gjøre tjeneste i utlandet, men de hadde ikke regnet med å møte den faren her hjemme, sa presidenten.

Søkte tilflukt

Skytedramaet startet klokka 8.20 inne på hovedkvarteret til NAVSEA, den største av sjøforsvarets fem såkalte systemkommandoer. Da ble det avfyrt tre skudd.

En skole i nabolaget ble stengt, og gater inn og ut av basen ble sperret av. Store politistyrker, redningsmannskaper og helikoptre var raskt på plass i området. En ordre ble utstedt for personell på marinebasen om å søke tilflukt på stedet, opplyser sjøforsvaret.

3.000 ansatte

Rundt 3.000 mennesker jobber ved hovedkvarteret. NAVSEA har ansvar for bygging og kjøp av marinefartøyer og kampsystemer.

Skyteepisoden førte til at alle flyavganger fra flyplassen i hovedstaden ble stanset, opplyser en representant for amerikanske myndigheter til nyhetsbyrået AFP. (NTB)