Nytt angrep mot gassanlegg

To vakter er drept og syv såret i et angrep mot en gassrørledning i Algerie, ifølge nyhetsbyrået AFP. Statoil er ikke berørt.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Angrepet skal ha skjedd søndag kveld i Djebahia, ca. 70 km sørøst for hovedstaden Alger, helt nord i landet. De drepte skal være væpnede sikkerhetsvakter som ble angrepet, ifølge lokale kilder.

— Vi har ikke eierandeler i gassrørledninger i Algerie, og er dermed heller ikke involvert her, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil. Det er foreløpig uklart hvem som stod bak anslaget søndag.

Ifølge NTB var det væpnede islamister som angrep en forlegning for sikkerhetsfolk. Det utløste skuddvekslinger som varte i en time, og to vakter ble deretter funnet drept. Vaktene var del av en væpnet, sivil avdeling som beskytter en gassrørledning i Bouira-regionen. Den frakter gass nordover fra Hasi R'Mel-feltet i Sahara-ørkenen.

al Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) skal stå sterkt i Djebahia-området, og det antas også at gruppens leder Abdelmalek Droukdel holder til i dette området, ifølge en kilde i den algeriske sikkerhetstjenesten.

Statoil har trukket seg ut

Utenriksdepartementet hadde i 14-tiden mandag ikke ytterligere informasjon om angrepet, som kommer knappe to uker etter terroraksjonen mot gassanlegget i In Amenas.

— Vi er i ferd med å undersøke saken, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Atle Michelsen i UD.

Statoil har inntil videre trukket ut alle sine ansatte fra operasjonene de har i Algerie etter terrorangrepet i In Amenas onsdag 16. januar. Fire

Les også

Han er Algeries nye folkehelt etter angrepet i In Amenas

norske Statoil-ansatte er så langt bekreftet å ha blitt drept der, ytterligere en er fortsatt savnet.

Hevet beredskap

Statoil har siden hevet beredskapen ved sine anlegg i regionen.

— Vi ønsker ikke å svare konkret på hvilke tiltak vi har satt i verk, fordi det i seg selv kan svekke effekten av tiltakene. Det er ellers myndighetene i Algerie som har ansvar for sikkerheten, med militært vakthold, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil.

Publisert