Garfunkel skulle opptre sammen med blant annet Anastacia, Måns Zelmerlöf og John Miles i forbindelse med konsertkvelden Night of the Proms i Göteborg. Da det var Garfunkels tur til å innta scenen, var han imidlertid søkk borte.

Lørdagen var han fortsatt ikke funnet.

— Vi aner ikke hvor han er. Vi vet ikke mer enn at musikerne kom og sto klare til å spille i går, sa arrangøren Julius Malmström til TT Spektra.

Sølvstrupe

Art Garfunkel er best kjent som mannen med sølvstrupen i duoen Simon & Garfunkel, der Paul Simon utgjorde den andre halvparten. Simon & Garfunkel lagde en rekke sanger på 1960- og 70-tallet som senere er blitt regnet som klassikere innen amerikansk folkrock.

Produsenten for Night of the Proms, Niels Estrup, forteller imidlertid til Expressen søndag ettermiddag at Garfunkel aldri var forsvunnet.

— Han avlyste fredagens konsert 25 minutter før den begynte på grunn av sykdom. Hva slags sykdom det var, vet jeg ikke, sier Estrup.

Sjekket inn

Garfunkel skulle også synge i Malmø, og Estrup sier at amerikaneren hele tiden var innsjekket ved hoteller i de to byene, og at de ved to anledninger ble fortalt at han måtte avlyse.

— Å si at man ikke visste hvor han befant seg, er å ta hardt i, understreker han.

Estrup opplyser at 70 år gamle Garfunkel ifølge planen skal returnere til USA søndag kveld. (©NTB)