Kvinnene har siden søndag kveld sperret en vei i Hazara-byen, der en bombe på nesten ett tonn gikk av lørdag. Over 80 personer ble drept og 178 såret.

Demonstrantene sier de ikke vil fjerne seg før myndighetene gjør mer for å stanse volden mot landets sjiamuslimske minoritet.

Foreløpig blir det heller ingen begravelse av terrorofrene. Vanligvis begraver muslimer sine døde svært raskt.

Det er også meldt om protestaksjoner i andre pakistanske byer. I Karachi har en storstreik nærmest lammet byen. Busser står stille og skoler, kontorer og butikker er stengt.

Et sjiamuslimsk parti har tatt initiativ til streiken, og den støttes av flere andre politiske partier og religiøse organisasjoner.

Ingen pågrepet

Sjiamuslimene i Quetta ble også utsatt for et svært blodig terrorangrep mot en biljardklubb 10. januar. Da ble minst 92 personer drept. I etterkant er ingen mistenkte pågrepet, og også da protesterte pårørende ved å nekte å begrave sine kjære.

Det førte til at regjeringen i Islamabad sparket provinsregjeringen i Baluchistan, der Quetta er regionshovedstad.

Sjiamuslimer utgjør om lag 20 prosent av den pakistanske befolkningen, mens majoritetsbefolkningen er sunnimuslimer.

Tør ikke?

I Pakistan er mange rasende og frustrerte over at myndighetene enten ikke er i stand til eller er uvillige til å slå ned på den forbudte militante gruppa Lashkar-e-Jhangvi (LeJ), som har påtatt seg ansvaret for begge angrepene i Quetta.

Aktivister mener at gjerningsmennene kan gjøre som de vil uten å risikere straff ettersom domstolene ikke tar fatt på saker som dreier seg om sekterisk vold.

Baluchistans guvernør kritiserer landets etterretning og sikkerhetsstyrker. Han antyder at unnfallenheten kan skyldes frykt.

— Våre sikkerhetsinstitusjoner, politiet, halvmilitære grensekorps og andre er enten redde eller kan ikke gå til aksjon mot dem, sier guvernøren Zulfiqar Magsi.