En rekke naturfenomener i Nord-Korea knyttes til de nærmest guddommelige egenskapene som den avdøde statslederen er tillagt.

Lørdag morgen, da Kim døde, sprakk isen på en innsjø i nærheten av hans fødested ved Paektufjellet, og en sterk snøstorm tok til straks Nord-Koreas kjære leder gikk bort, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Paektufjellet er ansett som et hellig sted for nordkoreanere etter geriljakampene mot den japanske okkupasjonen, og myndighetene fastholder at Kim ble født her i 1942, til tross for at historikere mener han kom til verden i Sibir, hvor faren, Kim Jong-sung, en periode var i eksil.

Snøstormen skal ha gitt seg tirsdag morgen, ifølge nyhetsbyrået, og solen lyste opp hele horisonten. En melding fra Kim Jong-il ble innskrevet i fjellene: «Paektufjellet, revolusjonens hellige fjell. Kim Jong-il» glødet klart, heter det.

Også dyrene sørger etter dødsfallet. KNCA skriver at en trane ble observert flygende rundt statuen av Kim Jon-sung. Tre ganger skal den ha fløyet forbi, før den landet på et tre. Tranen skal ha sittet i treet en god stund, med bøyd hode, før den fløy mot hovedstaden Pyongyang.

— Selv tranen sørger etter bortgangen til Kim Jong-il, født av himmelen, etter å ha fløyet dit midt i den kalde, mørke natten, ute av stand til å glemme ham, melder byrået.