— Det er flere døde og flere skadde, men jeg kan ikke bekrefte hvor mange. Nødetatene jobber på stedet nå, sier en talsperson for det skotske politiet.

Ifølge Sky News' kilder er seks personer døde, mens et tosifret antall andre er skadd. Så mange som seks ambulanser er på stedet, samt politi og brannvesen.

Skotsk politi anslår at bilen kjørte en avstand på hele 300 meter på fortauet ved George Square i Glasgow. Føreren av bossbilen er fraktet til sykehus for behandling, opplyser en innsatsleder i politiet til Sky News. Han vil ikke kommentere førerens tilstand, men sier det trolig var en ulykke.

— Med alle blålysene her kan folk bli redde, men det er en trafikkulykke. Vi tror ikke det er noe annet, sier han.

Traff hotell

Flere personer lå på bakken etter bossbilens ferd på fortauet i julerushet, ifølge øyevitner. Ifølge avisen The Herald bekrefter ambulansepersonell at minst to personer er døde.

Folkemengden sto trolig og ventet på å krysse gaten utenfor Queen street station ved Millenium Hotel da bossbilen kjørte opp på fortauet, traff fotgjengerne og deretter smalt inn i hotellet, skriver BBC.

Restauranteier George Smith sier til kanalen at han hørte at sjåføren av bossbilen hadde fått et hjerteinfarkt.

— En kunde gikk inn til restauranten og fortalte hva som skjedde. Vi gikk ut, og etter fem minutter kom den første ambulansen, sier han.

- 100 kilometer i timen

George Square er sperret av, og ambulansepersonell driver førstehjelp på stedet. Flere av dem som ble truffet av lastebilen, ble trolig kastet 15 meter bortover gaten, ifølge Sky News.

— Lastebilen stoppet kun fordi den traff bygningen, sier et øyevitne til TV-kanalen.

Et annet øyevitne forteller at han tror lastebilen kjørte i over 100 kilometer i timen.

Storbritannias statsminister David Cameron skriver på sin Twitter-profil at han er informert om hendelsen.

— Jeg har blitt brifet om den store ulykken i Glasgow. Mine tanker går til familiene til de involverte og nødetatene, skriver han.

Hendelsen skjedde klokken 14.30 lokal tid mandag ettermiddag.