Kvinner med implantater laget av Poly Implant Prothèse (PIP) har ikke en større risiko for å få kreft enn kvinner som har implantater fra andre produsenter, heter det. Likevel ber franske helsemyndigheter kvinnene fjerne innleggene, fordi de mener det er en stor risiko for at innleggene kan få rifter.

Men myndighetene finner altså ikke en forbindelse mellom implantatene og de åtte rapporterte krefttilfellene.

Ifølge den franske avisen Liberation har 300.000 kvinner rundt omkring i verden implantater fra PIP. Tidligere var selskapet verdens tredje største produsent av silikonimplantater

Selskapet ble lagt ned, og implantatene ble forbudt i fjor etter at det ble avslørt bruk av en type silikongelé som ikke var godkjent, og som førte til et uvanlig høyt antall rifter på implantatene. Over 2.000 kvinner har anmeldt firmaet etter å ha fått helseproblemer, og selskapet etterforskes nå av politiet.

Omkring 230 norske kvinner har slike implantater.

— Helsedirektoratet følger utviklingen nøye og er i tett dialog med franske myndigheter angående saken. Vi vil vurdere videre tiltak basert på resultatet av franske myndigheters konklusjon når denne foreligger i løpet av denne uken, sa Marit Endresen i det norske Helsedirektoratet til NTB tirsdag.