IfølgeBBCer tallet på skadde kommet opp i 88. Ingen omkom, men ifølge BBC ble sju personer alvorlig skadd. Men for ingen av dem skal tilstanden være livstruende.

Teateret med plass til 755 var nesten fullsatt da ulykken skjedde. 720 personer var til stede i salen, ifølge redningsmannskaper.

Politi og brannvesen var på plass ved Apollo Theatre i Shaftesbury Avenue i løpet av få minutter, ifølge øyenvitner.

De første meldingene gikk på at 88 personer var skadet, men dette er nå justert til 76.

MANGE RAMMET: Sju personer skal være alvorlig skadd etter at et teatertak kollapset i London. Ingen er meldt omkommet.

PanikkTilSky Newssier brannvesenet at et innvendig tak av gips og tre har falt ned. Deler av lysanlegget og balkongen fulgte også med i fallet.

Øyenvitner forteller om panikkartede scener. Ulykken blir nå etterforsket av politiet, men ingenting tyder foreløpig på at noe kriminelt ligger bak.

Aftenpostens reporter på stedet forteller at politiet sperret av flere kvartaler rundt teateret, noe som rammer trafikken i et av Londons travleste strøk.

På en pressekonferanse på stedet, opplyser ambulansetjenesten om at 51 behandles for lettere skader.

Blodige

En rekke publikummere, noen av dem blodige og dekket av støv og bygningsrester, er blitt hjulpet ut av teateret. London-politiet opplyser at over 40 skadde fikk behandling på Gielgud Theatre i nærheten, mens en buss ble brukt til å frakte andre skadde til sykehus.

– I alle mine år som brannmann, har jeg aldri opplevd noe lignende, sier brannmannen Nick Harding.

– Det var et kraftig brak, og så ble hele utsikten til scenen dekket til av en enorm støvsky, sier Simon Usborne til Sky News. Andre øyenvitner sier de hørte en knirkelyd før kollapsen.

Ytterste del av balkongen raste ut

En av teatergjestene, Andrew Howard-Smith (68), sier til BBC at han så at en balkong falt ned.

— Mens man ser teaterstykket så må man holde fast i et lite gelender og lene seg over for å se hva som skjer, og vi gjorde det samme.

— Det var den eneste delen som løsnet, bare den ytterste delen. Det var ikke hele balkongen, bare de ytterste 60-70 centimeterne, sier Howard-Smith.

Trodde det var vann

Statsminister David Cameron sier i en twittermelding at han får jevnlige oppdateringer om ulykken og at han er takknemlig for den raske hjelpen til ofrene.

Til BBC forteller Amy Lecoz at hele kuppeltaket i teateret falt ned på publikummerne som satt foran henne og barna.

– Vi ble beskyttet av balkongen, og vi løp. Folk skrek, sier kvinnen.

– Vi trodde det var vann, og at det var en del av forestillingen, fortsetter hun.

Truffet i hodet

Martin Bowstock og hans familie trodde også at det var del av forestillingen da ting begynte å falle fra taket.

– Alle skuespillerne reagerte. Vi så dem kikke opp og peke. De så forferdede ut, og så begynte ting å rase ned, og det kom røyk. Jeg trodde røyken var del av forestillingen helt til noe traff meg hardt i hodet, sier Bowstock til BBC.

Det var stykket «The Curious Incident of the Dog in the Night-Time» som ble vist torsdag kveld.

Teateret ble tatt i bruk i 1901 og ligger i sentrum av London, i nærheten av Piccadilly Circus

Hele salen fylt av støv

Simon Usborne, som så forestillingen, sier til Sky News at en stor sprekk oppsto før hele utsikten mot scenen ble blokkert av en stor sky av støv.

— Jeg tror alle som satt lengst fremme må ha blitt truffet av fallende materiale, sier Usborne. Han så flere mennesker som ble behandlet for hodeskader.

— Det er mange mennesker som har blod i ansiktet, sier han.

Under et annet intervju med Sky News forteller en ung kvinne som selv satt i salen hva hun opplevde.

— Vi hørte knirking, vi trodde det var lydeffekter, så plutselig kollapset det helt, sier Hannah, som kom uskadd fra hendelsen.

— Hele teateret ble umiddelbart dekket med støv, forteller hun.

Hannah sier at veldig mange kom seg uskadd ut på egenhånd, men hun observerte også en person som ble hjulpet ut med oksygenmaske og en person som sannsynligvis hadde brukket et ben.