Egypts utenriksminister Mohamed Kamel Amr kunngjorde onsdag kveld at en våpenhvile mellom Hamas og Israel på Gazastripen vil tre i kraft klokken 20. Egypterne håper avtalen vil føre til en stans i kampene.

USAs utenriksminister Hillary Clinton var også med på offentliggjøringen av våpenhvilen.

Gir avtalen en sjanse

Etter kunngjøringen onsdag kveld sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at han var villig til å «gi våpenhvilen en sjanse». Men han tilføyde at hvis våpenhvilen ikke holder, kan israelerne bli nødt til å gripe til enda hardere tiltak enn før.

— Det er ingen erstatning for en rettferdig og varig fred. Avtalen vil gi sikkerhet for Israel og forbedring av forholdene for innbyggerne på Gazastripen, sa USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Clinton takket Egypt for å ha meglet fram avtalen mellom Israel og Hamas. Hun la til at både USA og Egypt vil samarbeide for å støtte arbeidet med neste steg av avtalen.

— De nye styresmaktene i Egypt har vist ansvar og inntatt en lederrolle i regionen, sa Clinton.

Egypt-garanti

Egypterne har ledet det internasjonale arbeidet for å få en slutt på kamphandlingene som har herjet Gazastripen den siste uken.

Ifølge en kilde som har vært tett på forhandlingene i Kairo, garanterer Egypt for avtalen. Med våpenhvilen følger også en stans i likvideringer av Hamas-ledere og israelske streiftog på Gazastripen, opplyser kilden.

Israel skal ikke ha gått med på å løfte blokaden av den Hamas-styrte Gazastripen, men den egyptiske kilden opplyser at palestinerne som bor der skal få større bevegelsesfrihet.

USAs president Barack Obama roste Israels statsminister Benjamin Netanyahu for å ha gått med på våpenhvileavtalen. Han lovet også å forsøke å finne penger til et felles rakettforsvar.

Obama ringte også til Egypts president Mohamed Mursi og takket ham for innsatsen.

FØR I DAG: Det har foregått gatekamper i hele dag.