Stadig flere mennesker blir funnet døde i Krasnodar, hvor styrtregn har utløst store oversvømmelser de to siste dagene. Bare i Krymsk er hele 76 mennesker funnet døde, deriblant et ti år gammelt barn. I Gelendzjik er ytterligere ni mennesker funnet døde, mens to har mistet livet i Novorossjisk.

— Politiet øker nå sitt nærvær for å forhindre masseplyndring, sier polititalsmann Igor Zjeljabin.

I løpet av timer har det falt like mye regn i området som det man venter i løpet av en hel måned, opplyser departementet for kriseberedskap. Russisk fjernsyn har vist bilder av oversvømte gater og mennesker som søker tilflukt på hustak.

Store nedbørsmengder

I landsbyen Novoukrainskij ble biler og gjerder vasket vekk i flommen, ifølge den lokale beboeren Vladimir Anosov.

— Folk vet ikke hva de skal gjøre. Det flyr helikoptre over oss, og de evakuerer folk fra flomområdene, sier han på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

I Novorossjisk, som er Russlands største havneby ved Svartehavet, har uværet også ført til stans i råoljetransporten. I deler av byen står vannet 1,5 meter høyt, opplyser havnemyndighetene.

Ifølge myndighetene i Krasnodar er nærmere 13.000 mennesker rammet av uværet. Og i dagene framover er det ifølge meteorologene enda mer regn i vente.

Hjelp på vei

Guvernør Aleksander Tkatsjev sier han har vært i kontakt med både president Vladimir Putin og statsminister Dmitrij Medvedev om krisen. De har gitt løfte om at de lokale myndighetene vil få all den hjelp de trenger, ifølge guvernøren.

— Flommen kom selvfølgelig som et sjokk for oss. Vi har aldri opplevd noe slikt før, sier Tkatsjev.

Han er spesielt bekymret for situasjonen i Krymsk.

Medvedev har oppnevnt et eget kriseråd som skal sikre at ofrene får hjelp, opplyser statsministerens kontor. (©NTB)