Minst 125 barn er bekreftet døde i angrepet mot skolen som drives av det pakistanske militæret. Ifølge CNN er de fleste av dem mellom 12 og 16 år gamle.

Elevene på skolen er hovedsakelig barn av militæransatte og soldater i hæren, og flere av lærerne er gift med militært personell.

Statsminister Nawaz Sharif reiste til Peshawar da omfanget av angrepet ble klart.

Les også:

Var 500 elever på skolen

Det skal ha vært rundt 500 elever og lærere på skolen da Taliban-opprørerne tok seg inn, i skolen i Peshawar nordvest i Pakistan tirsdag.

Skadede elever forteller om henrettelser av små barn i Peshawar nordvest i Pakistan, skriver VG.

— Væpnede menn gikk fra klasserom til klasserom og barn ble skutt én etter én, sier en elev som var på skolen, til lokale medier ifølgeNBC News.

Elever forteller at terroristene gikk kledd i vanlige klær og ikke uniform. De leste opp den islamske trosbekjennelsen.

De drepte er på et militærsykehus og sykehuset Lady Reading, sier provinsminister Pervaiz Khattak i Khyber-Pakhtunkhwa-provinsen til lokale TV-kanaler.

— Tilstanden er kritisk for flere andre, og de får behandling nå, sier talsperson Ejaz Khan på Lady Reading i Peshawar.

Angrep under eksamen

En Reuters-journalist på stedet sa tidligere tirsdag at det hørtes skyting fra bygningen, og at soldater har omringet skolen. Helikoptre fløy over området, og flere ambulanser kom til for å kjøre unna sårede.

– Vi sto utenfor skolen, og plutselig begynte skytingen. Det var kaos overalt, og barn og lærere skrek, sier skolebussjåfør Jamshed Khan til nyhetsbyrået Reuters.

En lærer sier at opprørerne angrep under en eksamen, da elevene var samlet inne i en sal.

Det er også hørt flere eksplosjoner fra bygningen.

Gjengjeldelse

Til sammen 500 elever og lærere skal ha vært til stede da væpnede menn, kledd i militæruniformer, stormet skolen i 13-tiden lokal tid.

Vitner har fortalt hvordan skolen ble rystet av en eksplosjon før mennene gikk fra klasserom til klasserom og skjøt barn.

Talibans pakistanske fløy tok raskt på seg ansvaret. Angrepet var en hevn for hærens militæroffensiv mot det som lenge har vært Taliban— og al-Qaida-opprøreres fristed i Nord-Waziristan.

— Vi angriper skolen fordi hæren angriper våre familier. Vi vil at de skal føle vår smerte, sa talsmann Muhammad Umar Khorasani i den pakistanske fløyen av Taliban til AFP mens angrepet fortsatt pågikk.

Ni Taliban-krigere som deltok i angrepet mot skolen, er døde, opplyser en kilde i det pakistanske forsvaret til nyhetsbyrået Reuters. Det ble tidligere meldt om seks drepte Taliban-angripere.

Ventet gjengjeldelse

Det har vært forventet at Taliban ville gjengjelde offensiven i Nord-Waziristan, ifølge Helge Lurås, leder for Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA).

— Dette er en ren gjengjeldelse fra Taliban. At angrepet er rettet mot et mykt mål, og ikke mot hæren, kan være et tegn på at pakistanske Taliban er svekket, mener han.

— De har nok ikke oversikt over hvilken effekt dette angrepet kan ha i det pakistanske samfunnet. Det kan bidra til å svekke Taliban ytterligere på sikt.

Urolig område

Talspersonen sier angriperne hadde fått ordre om å drepe de eldste elevene på skolen.

– Våre selvmordsbombere har inntatt skolen. De har instruksjoner om ikke å skade barna, målet er militært personell, sier en annen talsperson i TTP.

Den militærdrevne skolen ligger i et sikret området i byen, hvor også hærens ansatte bor.

Peshawar ligger nær de urolige stammeområdene ved grensen til Afghanistan, som i lang tid har vært base for ulike grupper væpnede islamister. Blant dem, i tillegg til den lokale gruppen Tehreek-e-Taliban Pakistan, er al-Qaida-tilknyttede opprørere og usbekiske og uiguriske krigere

UNDER ANGREP: Elever flykter fra skolen som blir angrepet av Taliban i Peshawar i Pakistan.
SCANPIX