To personer ble drept og rundt 50 såret i en eksplosjon i nærheten av en statlig bygning på den urolige Sinaihalvøya i Egypt mandag. Eksplosjonen skal ha blitt forårsaket av en bilbombe. Bilen var parkert utenfor hovedinnkjørselen til bygningen som ligger i Sør-Sinais hovedstad al-Tur.

Fem egyptiske soldater ble drept mens de var på patrulje nær byen Ismailiya ved Suezkanalen. Soldatene ble angrepet av ukjente væpnede menn nord for Ismailiya, opplyser tjenestemenn i Kairo.

Angrepet skjedde i et område der folk som antas å være opprørere har gjennomført flere lignende aksjoner de siste ukene.

I det tredje angrepet avfyrte ukjente gjerningsmenn rakettdrevne granater mot kommunikasjonsantennene til en statlig satellittstasjon i Kairo. To personer ble såret, sier talspersoner for sikkerhetstjenestene til nyhetsbyrået Reuters. Ingen har umiddelbart tatt på seg ansvaret for angrepet.

Én av parabolantennene, som brukes til internasjonale samtaler, fikk en 25 centimeter lang skade, og ble ødelagt, melder nyhetsbyrået AFP.

Islamistiske militante grupper har trappet opp angrepene på statlige mål siden den egyptiske hæren styrtet president Mohamed Mursi fra partiet Det muslimske brorskap i juli.