Studenter er blitt sett løpende vekk fra Lone Star College nord i Houston, men hva som har skjedd er foreløpig uklart. Ifølge vitner som lokale medier har snakket med, skal det ha skjedd noe i nærheten av biblioteket og kaféen på colleget.

Ifølge ubekreftede meldinger er to personer alvorlig skadet og brakt til sykehus med skuddskader. I tillegg har flere vitner som en lokal tv-stasjon har snakket med, sett at flere har blitt skadet. Det er ikke kjent hvem som står bak skytingen, men flere vitner har sett at en person har blitt lagt på båre med håndjern på.

Advarsel

På hjemmesiden til skolen bes studenter og lærere om å søke tilflukt og komme seg i trygghet.

— Vi vet det har vært skyting og vi er i en søk-dekning-situasjon på college-området. Det er en ganske kaotisk situasjon akkurat nå, sier Vicki Cassidy ved skolen.

Brakt ut

Skytingen skal ha begynt rett etter klokken 12.00 lokal tid, ifølge opplysninger fra lokalt politi, og på hjemmesiden til skolen bes studentene bedt om å komme seg i sikkerhet. Ifølge Houston Chronicle skal skytingen ha skjedd i biblioteket på høyskolen. Helikopterbilder fra tv-stasjonen ABC viser lange rekker med politibiler og ambulanser utenfor skolen. Akkurat nå gjennomsøker politi bygningene.

Rundt 90 000 studenter er innrullert ved Lone Star College i Harris county. Det er i alt seks campuser.

Google Earth bilde av Lone Star College i Houston
GOOGLE EARTH