Aksjonen skjedde tidlig tirsdag morgen. Politifolkene bar hjelmer og skjold og fikk støtte til aksjonen fra pansrede kjøretøyer. Aksjonen så ut til å være rettet mot barrikadene som demonstrantene har bygd på plassen i Tyrkias største by.

Flere hundre politifolk med hjelmer og skjold brukte tåregass for å spre demonstranter, i den første aksjonen på Taksim siden politiet trakk seg tilbake for halvannen uke siden. De rev ned plakater demonstrantene hadde hengt opp.

— Hensikten med aksjonen er å fjerne plakater og bilder som er hengt opp på statuen av Kemal Atatürk, og på Atatürk kultursenter. Vi har ingen andre hensikter, sa en polititalsmann med henvisning til Tyrkias landsfader.

sz3ef2e1.jpg
REUTERS

Noen av demonstrantene kastet steiner og brannbomber mot politiet.

Taksim-plassen ligger ved siden av Gezi-parken, som har vært utgangspunkt for uroen som har spredd seg til mange byer i Tyrkia. Mange tyrkere har reagert med sinne på myndighetenes planer om bygging i denne parken.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har sagt seg villig til å møte representanter for demonstrantene på Taksim. Minst tre mennesker har mistet livet i sammenstøt med politiet

I SIVIL: Politifolk kledd i sivilt tøy fjerner demonstrantenes bannere på Taksim-plassen.
REUTERS
RYKKER INN: Tidlig tirsdag morgen rykket polititet inn på Taksim-plassen i Istanbul.