Målet for aksjonen var ansatte i landets høyesterett som skulle fraktes hjem i busser, og ifølge politiet var det en selvmordsbomber som sprengte seg i lufta.

— Det er også kvinner og barn blant ofrene, opplyser talsmann for innenriksdepartementet, Najib Nikzad.

— Vi satt i bilen da bomben plutselig ble utløst bak oss. Etter det vet jeg ikke hva som skjedde, forteller Kabul-innbygger Mira Jan, som blødde fra hodet.

Aksjonen understreker Talibans vilje til å angripe sivile. I april drepte Taliban 44 mennesker i høyesteretts kontorer i den vestlige provinsen Farah. Ifølge en talsmann for Taliban hadde de gitt flere advarsler til de ansatte ved domstolen og bedt dem om ikke å jobbe der.

Blodig aksjon

Øyenvitner i Kabul fortalte til nyhetsbyrået AFP at de så vraket av en bil og flere busser med knuste vinduer nær eksplosjonsstedet. Fotografer på stedet så forkullede lik. Sårede mennesker ble hjulpet bort av folk på stedet mens blodet rant.

Det var minibusser som skulle transportere ansatte i landets høyesterett hjem, som var selvmordsbomberens mål, opplyste lederen for kriminalpolitiet i Kabul, Mohammad Zahir.

Det var en bilbombe som kjørte rett inn i en av bussene fra høyesterett, forklarer han.

— De fleste ofrene er ansatte fra høyesterett, la han til.

Sivile mål

Høyesterett ligger for øvrig rundt 200 meter fra den strengt bevoktede og forsterkede inngangen til USAs ambassade i Kabul.

Angrepet skjedde nær hovedveien ut til Kabuls internasjonale flyplass.

Mandag ble sju opprørere fra islamistbevegelsen Taliban drept da de gikk til angrep mot militære bygninger ved flyplassen.