Om Sør-Korea og sørkoreanske medier fortsetter å komme med fornærmelser mot nord og true med militæraksjon, vil industrisonen bli stengt og alle de 53.000 nordkoreanske ansatte bli trukket tilbake, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Lastebilene snudde

Rundt 40 lastebiler ventet på å krysse grensa for å kjøre til industrisonen torsdag morgen, men snudde da det ble opplyst over høyttaler at det var forbudt å krysse grensa.

Totalt 526 sørkoreanere og 421 kjøretøyer skulle etter planen krysse grensa inn i Nord-Korea torsdag.

Sørkoreanske myndigheter benektet meldinger om at Nord-Korea hadde krevd en total uttrekking av sørkoreansk personell fra Kaesong innen 10. april.

Gjenforeningsministeriet sier at Nord-Korea bare ba noen av bedriftene i Kaesong om en liste over sørkoreanske ansatte som skulle reise ut innen den datoen.

Nord-Korea informerte onsdag Sør-Korea om at den daglige trafikken av sørkoreanere til Kaesong, 10 kilometer inne i Nord-Korea, var stanset.

Dramatisk opptrapping

Det er ikke sagt noe om hvor lenge grensestengningen vil vare, men Nord-Korea sa at alle sørkoreanere som befant seg i Kaesong, var fri til å forlate byen.

Kaesong drives av Nord-Korea og Sør-Korea i fellesskap og gir arbeid til over 50.000 nordkoreanere i 123 fabrikker.

Siden Kaesong er en viktig kilde for valuta for Nord-Korea, er blokkeringen av adgangen til sonen en dramatisk opptrapping av den pågående konflikten mellom Nord— og Sør-Korea. (©NTB)