Sju av de døde skal være barn, opplyser Sabir Hussain, som er sjef for distriktssykehuset i Kurram. De to angrepene fredag ble gjennomført med få sekunders mellomrom i den nordvestlige byen Parachinar i Kurram, ett av flere stammedistrikt hvor opprørere med tilknytning til al-Qaida er aktive.

Hussain opplyser lørdag at 136 mennesker fortsatt er på sykehus etter angrepet. Dødstallet kan komme til å stige, ettersom tilstanden for rundt 20 av de skadde er kritisk.

Selvmordsbomberne skal ha kjørt motorsykler da de sprengte seg selv i luften ved moskeen. De fleste av ofrene var sjiamuslimer som var i ferd med å kjøpe mat på markedet utenfor, før de skulle bryte den pågående fasten under ramadan.

Gruppen Ansarul Mujahedin har påtatt seg ansvaret for angrepet.

— Sjiaer er islams fiender, og vi kommer til å fortsette å angripe dem, sier en mann som påstår han er talsmann for gruppen i en melding sendt til pressen.

Religiøst motivert vold er gradvis blitt vanligere i Pakistan, og det er ikke uvanlig at ytterliggående sunnimuslimske grupper angriper sjiamuslimer. Sjiamuslimer utgjør rundt 20 prosent av Pakistans mer enn 180 millioner innbyggere, som i all hovedsak er sunnimuslimer.