Chen Guangbiao har slått seg opp på resirkulering av avfall i Kina. Nylig rykket han inn annonser i New York Times og Wall Street Journal, der han inviterer «fattige og nødlidende amerikanere» på lunsj i Central Park på Manhattan.

De hjemløse vil ikke bare få servert mat, for Chen lover også å egenhendig underholde dem ved å synge «We Are the World», sangen en rekke verdensstjerner spilte inn for å samle inn penger til Afrika i 1985.

— Jeg ønsker å spre et budskap i USA om at det fins gode filantroper i Kina og at ikke alle bruker penger som gale på luksusvarer, sier Chen til South China Morning Post.

Den første lunsjen vil bli holdt til uka, da det skal dekkes til 250 i Loeb Boathouse. Senere skal det holdes tre lunsjer til.

Chen ønsket opprinnelig også å dele ut 300 dollar, drøyt 1.800 kroner til hver av de hjemløse, noe samarbeidspartnerne hans i New York City Rescue Mission fikk ham ifra.

Å dele ut store kontantbeløp til mennesker med rusproblemer, er ikke den beste måten å hjelpe dem på, lød advarselen fra institusjonen som åpnet sine dører for Manhattans hjemløse alt for 142 år siden.

Chens uttalte ønske om å kjøpe opp New York Times er det få som tror han vil få oppfylt. Storavisen har vært i Ochs-Sulzberger-familiens eie i generasjoner, og ingenting tyder på at de vurderer å selge den.