Flere var redd for nye angrep, men de ønsket likevel å vise sin respekt for de nesten 150 menneskene som mistet livet da høyskolen Garissa University College ble angrepet.

I Kenya er det en tre dager lang landesorg.

— På denne 1. påskedag samles vi i kirker over hele Kenya etter denne grusomme hendelsen, sier erkebiskopen for det anglikanske kirkesamfunnet, Eliud Wabukala.

Han ber likevel befolkningen om å ha blikket framover.

Den ekstremistiske somaliske opprørsgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for skoleangrepet i Garissa i Kenya. 142 studenter, tre politifolk og tre soldater ble drept.

Sønn av tjenestemann

Til sammen fem menn er pågrepet i forbindelse med skolemassakren. To av dem ble funnet inne på skoleområdet. Tre andre ble pågrepet idet de forsøkte å flykte til Somalia.

Fire gjerningsmenn ble skutt under selve angrepet. Søndag ble en av dem identifisert som sønnen til en offentlig tjenestemann.

— Faren hadde meldt fra til sikkerhetstjenestemenn om at sønnen hadde forsvunnet hjemmefra, og hjalp politiet med å prøve å finne ham, sier Mwenda Njoka, talsmann for departementet.

Faren fryktet at sønnen, som studerte juss og skal ha vært en flink student, hadde reist til Somalia.

54 identifisert

Så sendt som lørdag, to dager etter tragedien, dukket det opp studenter som hadde holdt seg skjult i frykt for at angrepet fortsatt pågikk.

Mange fortvilte pårørende og slektninger av elever ved skolen håpet fortsatt at de skulle få gode nyheter. Mange var samlet ved krise- og informasjonssenteret og ved likhuset i hovedstaden Nairobi, hvor alle likene oppbevares.

Ifølge lokale Røde Kors er det foreløpig kun 54 identifisert av de 142 studentene som er funnet drept.

Det var over 800 elever på skolen. De over 600 overlevende og omkring 50 ansatte har reist hjem. (©NTB)