Flyger forlot førerkabinen før flyet styrtet

Den ene av flygerne om bord i Germanwings-flyet som styrtet i Alpene, forlot førerkabinen før ulykken og slapp ikke inn igjen.

Publisert Publisert

STORT OMRÅDE: Restene av det styrtede Airbus-flyet er spredt over et stort og uveisomt område, og arbeidet med å hente ut de omkomne og lete etter svar på hva som forårsaket ulykken, vil ta lang tid. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Dette går fram av taleregistratoren til flyet, forteller en høytstående militær kilde som deltar i etterforskningen av ulykken til The New York Times.

Taleregistratoren viser ifølge kilden at de to flygerne snakket rolig sammen under første del av flyturen fra Barcelona til Düsseldorf, og at den ene flygeren deretter forlot førerkabinen.

Åpnet ikke

Da flygeren som gikk ut forsøkte å returnere til førerkabinen, fikk han ikke kontakt med kollegaen som førte flyet og slapp derfor ikke inn igjen, viser opptaket.

Les også

- Det verste jeg har sett

— Fyren på utsiden banker forsiktig på døren, og det kommer ikke noe svar. Han banker deretter hardere, men får fortsatt ikke svar. Det kom aldri noe svar, forteller avisens kilde.

— Deretter kan man høre at han forsøker å bryte seg inn, forteller han videre.

Var alene

Hvorfor den ene flygeren forlot førerkabinen, er fortsatt ikke kjent. Det er heller ikke kjent om det var flykapteinen eller annenflygeren som satt igjen.

Kapteinen på flyet blir beskrevet som svært erfaren, hadde jobbet i over ti år for Lufthansa og Germanwings og hadde over 6.000 flytimer bak spakene i fly av typen Airbus A320.

— Vi vet ikke hvorfor en av dem gikk ut. Det eneste vi er sikre på, er at den andre flygeren mot slutten av flyturen var alene ved spakene og ikke åpnet døren, forteller kilden til The New York Times.

Teori

En av teoriene om hva som kan ha forårsaket flystyrten, er at flygerne om bord var bevisstløse. Innholdet i taleregistratoren kan synes å støtte opp om dette.

Alle de 144 passasjerene og mannskapet på seks omkom i tirsdagens flystyrt i nærheten av Digne-les-Bains, i et svært uframkommelig område av den franske delen av Alpene.

Lufthansas sjef Carsten Spohr tror årsaken til ulykken vil bli funnet.

— Jeg er sikker på at vi vil finne årsaken siden flyet ikke styrtet i vannet. Det kan være snakk om dager. Vi er sikre på at vi skal finne ut hva som har skjedd, sa han onsdag.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Vanskelig å hente ut ofrene

  2. Hadde tekniske problemer

  3. Tysk småby i sorg etter flystyrten

  4. - Her fantes det ingen overlevende

  5. Flyver: - Et veldig pålitelig fly

  6. Styrtet 9500 meter på ti minutter

  7. I dette området skal flyet ha styrtet