Ted Cruz buet ut i landsmøtesalen

Cleveland: Ted Cruz ble buet av scenen i Cleveland etter at han avsluttet sin tale til landsmøtet uten å erklære sin støtte til Donald Trump.

BUET UT: Ted Cruz ville ikke gi sin støtte til Trump og ble buet ut under landsmøtet til republikanerne. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Cruz gratulerte Trump med å ha vunnet nominasjonen på Republikanernes landsmøte, men stilte seg ikke bak partiets presidentkandidat. Han oppfordret i stedet alle til å «stemme med samvittigheten».

— Stem på kandidater, både høyt og lavt på stemmeseddelen, som du stoler på til å hegne om vår frihet og være tro mot grunnloven, sa Cruz.

Slo 15 kandidater

I nominasjonskampen gikk det ofte hett for seg mellom Trump og mannen som han etter hvert begynte å konsekvent omtale som «løgneren Ted». Senatoren fra Texas var den som holdt ut lengst av de totalt 17 kandidatene som stilte da kampen om å bli republikanernes presidentkandidat startet for et års tid siden. I en tale til tilhengerne sine utenfor landsmøtesalen tidligere på dagen påpekte Cruz at han hadde slått 15 kandidater i nominasjonskampen.

— Vi klarte bare ikke å slå 16, sa han, mens tilhengerne pekte mot himmelen over ham. Der passerte Trumps lett gjenkjennelige privatfly over hodet på Cruz.

— Det var ganske godt arrangert! Jeff, sendte du en e-post og ba dem fly over akkurat idet jeg sa det, sa Cruz til valgkampsjefen sin mens han lo.

Frykten for Clinton

Cruz' motvilje mot å støtte Trump viser splittelsen i partiet. Guvernør Scott Walker fra Wisconsin, som trakk seg tidlig i kampen om nominasjonen, spilte tidligere på dagen på noe av det republikanerne kan samle seg om:

— La meg være helt klar: En stemme til hvem som helst andre enn Donald Trump i november, er en stemme på Hillary Clinton, sa Walker.

ndre har påpekt at partiet må legge splittelsen bak seg, fordi de ikke har råd til å vente i fire år til med å overta makten i Det hvite hus.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Barn får livene sine ødelagt på Fridalen skole

Foreldre er sterkt kritiske til kommunens håndtering av elevutfordringer på Fridalen skole.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Sykehjemsbeboere smittet etter første vaksinedose

  2. Familien sparer 4000 kroner i måneden på mat. Her er tipsene.

  3. USF Verftet åpner igjen – arrangerer ti konserter med bergensband

  4. – Barn får livene sine ødelagt på Fridalen skole

  5. Uvær stenger fjelloverganger

  6. Nå er Joe Biden USAs president