De fleste av de drepte i landsbyen Izghe er kristne, opplyser offisielle kilder og innbyggere i området til nyhetsbyrået AFP.

— Informasjonen jeg har fått fra Izghe så langt, tyder på at 106 mennesker, blant dem en eldre kvinne, er drept av angriperne. De mistenkes for å være væpnede medlemmer av Boko Haram, sier senatoren Ali Ndume.

Også lokale myndigheter retter pekefingeren mot den ytterliggående islamistiske gruppen som flere ganger tidligere har stått bak drap og voldshandlinger.

Krøp i sikkerhet

Bedrifter og forretninger skal ha blitt plyndret og mange hus brent da væpnede menn angrep Izghe i delstaten Borno.

— Angriperne kom rundt klokka 21.30 lørdag kveld i seks lastebiler, og noen kom på motorsykler. De var kledd i militæruniformer. De ba mennene om å samle seg på et sted, og hogg løs på dem og slaktet dem, fortalte Bamabas Idi, en bonde fra landsbyen som klarte å klatre over et gjerde og krype i sikkerhet.

— Mens jeg snakker med deg, ligger ofrenes døde kropper fortsatt i gatene, sa innbyggeren Abubakar Usman til nyhetsbyrået Reuters på telefon fra Izghe.

Etter massakren skal angriperne ha stukket av og forsvunnet i et skogsområde i nærheten.

Flykter fra landsbyer

Boko Haram sto i forrige uke bak angrep mot to andre landsbyer i delstaten Borno. 43 personer ble drept i disse angrepene, og flere hundre mennesker fra ulike landsbyer har nå flyktet fra hjemmene sine og søkt tilflukt i delstatshovedstaden Maiduguri.

Navnet Boko Haram betyr «Vestlig utdanning er synd», og gruppen så dagens lys i Nord-Nigeria i 2002. De første årene foregikk virksomheten uten bruk av vold, men dette endret seg da politiet gikk til aksjon mot fundamentalistene og pågrep flere av dem i 2009.

Siden den gang har Boko Haram gjentatte ganger angrepet politifolk, kristne sivile, skoler, universiteter og andre institusjoner. Organisasjonen står for en fundamentalistisk tolkning av islam og ønsker å innføre en «ren» islamsk start styrt av sharialover.

Boko Haram er blitt omtalt både som en religiøs sekt og en terrororganisasjon. Ifølge eksperter er gruppens voldelige kamp ikke bare knyttet til religion, men også til etniske konflikter og økonomiske ulikheter. (©NTB)