Det opplyser sveitsisk politi, som legger til at situasjonen nå er under kontroll.

Det var annenflygeren som sto bak kapringen, melder NTB.

Ifølge sveitsisk politiet skal mannen ha benyttet sjansen til å ta kontroll over flyet da flygeren gikk på toalettet. Etter landingen i Sveits forlot annenflygeren flyet gjennom et vindu med et tau.

Mannen var ikke bevæpnet, og politiet mener derfor at det ikke var fare for liv for liv for verken passasjerer eller mannskap om bord. Annenflygeren har overgitt seg til politiet og har samtidig bedt om å få asyl i Sveits.

Verken passasjerer eller mannskap skal ha blitt skadd under hendelsen og har nå fått forlate flyet, som landet rundt klokken 06 mandag morgen.

– Kapret i Sudan

Flyet står parkert i enden av rullebanen og er omringet av politibiler og andre utrykningsfartøy. Passasjerene kom ut av flyet med hendene i været og gikk inn i ventende busser, sier en AFP-reporter som befinner seg på stedet.

Ethiopian Airlines opplyste tidligere i enpressemeldingat det kaprede flyet ET-702 er deres og at det «har blitt tvunget til å fly» til flyplassen i Sveits.

En talsmann for etiopiske myndigheter sa tidligere mandag at flyet gjorde en planlagt mellomlanding i Khartoum i Sudan, og han så ikke bort fra at kapreren eller kaprerne kan ha kommet om bord der.

Senere viser det seg altså at det er en av pilotene som står bak.

Flyet skal ha sendt ut det offisielle signalet for kapring, Squawk 7500, da det befant seg over Sudan.

Ønsket trolig asyl

Trolig er motivet for kapringen ønsket om asyl i Sveits. Et lydklipp, som sannsynligvis er autentisk, viser kommunikasjonen mellom flypilotene og tårnet på flyplassen i Genève, og der går det fram at kapreren/kaprerne stiller krav om asyl.

– Vi behøver asyl og garantier om at vi ikke blir overført til etiopiske myndigheter, sies det i lydklippet.

IfølgeVGskal flyet ha sirklet over Genève i mer enn en time før det landet. Den sveitsiske nettavisen Blick skriver at flyet til slutt måtte lande på grunn av drivstoffmangel.

Omdirigert

Politiet er massivt til stede på flyplassen, og fly til og fra byen blir omdirigert. Flyplassen melder at luftrommet over Genève er stengt. Alle flygninger til eller fra flyplassen blir omdirigert eller innstilt.

Flyet var på vei fra den etiopiske hovedstaden Addis Abeba til Roma i Italia, men fortsatte forbi Roma og satte kursen mot Sveits. Flyet skulle ha landet i Roma klokken 4.40, og flyselskapet opplyser at de har satt i gang forberedelser for å fly passasjerene til den opprinnelige destinasjonen.