- Al-Shabaab bruker Trump i propaganda

Den militante islamistgruppen al-Shabaab i Somalia bruker Donald Trump i en ny rekrutteringsfilm. Han vises frem som eksempel på rasisme og islamofobiske strømninger i USA.

Publisert Publisert

REKRUTTERINGSFILM: Donald Trump blir brukt i en rekrutteringsfilm for militant islamistgruppe. FOTO: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I den 51 minutter lange filmen vises Trump frem fra et opptak i desember i fjor der han foran en jublende folkemengde tar til orde for at USA må forby innreise for alle muslimer.

Opptaket med Trump vises mellom to videosnutter av den militante opprørslederen Anwar al-Awlaki, som ble drept i et droneangrep i Jemen i 2011. Awlaki sier at muslimer i USA enten må forlate landet og dra til muslimske land for å kjempe, eller holde seg hjemme og kjempe mot Vesten.

Rekrutteringsfilmen ble gitt ut fredag av den militante islamistorganisasjonen al-Kataib Media Foundation, skriver det amerikanske nettstedet SITE, som følger ytterliggående islamister på nett.

Al-Shabaab forsøker å fjerne Somalias vestligstøttede regjering fra makten og innføre et sharia-basert styresystem. Al-Shabaab er tilknyttet al-Qaeda-nettverket og har tidligere stått bak angrep i Kenya og Etiopia.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her lukter bunnvannet som råtne egg. Det kan bety at fjordbunnen er i ferd med å dø.

  2. Over 5000 uten internett i Bergen

  3. Nattevakten innrømmer at han skaffet utstyr og våpen

  4. Hordviktunnelen åpnet igjen

  5. – Det hjelper å ha en rik eier

  6. Kvifor er alle frå denne bygda kjendisar?